18.novembris šogad, gan jāatzīmē bez parādes, svētku lāpu gājiena un tikai ģimenes lokā.. bet tas nenozīmē, ka bez svētku vakariņām un kāda garda deserta! ???
Ja kādam vēl nav ideju , ko celt svētku galdā, tad mēģināšu līdzēt ar vienu ātru un gardu deserta receptīti ?
Svētku rupjmaizes kārtojumam nepieciešams:
? rupjmaizes Šķēles
? saldais krējums
? dzērvenes un brūklenes
? saldinātājs pēc izvēles (cukurs, stēvija/ medus)
PAGATAVOŠANA:
Šis deserts ir tiešām ļoti ātri un viegli pagatavojams, vari gatavot pašā svētku dienā, vai dienu iepriekš!
Ņem rupjmaizes Šķēles, sagriez mazākos gabaliņos un liec 200grādos cepeškrāsnī un sagrauzdē cietas (es cepu ~17min) ļauj nedaudz atdzist un sablenderē!
Tikmēr no saldētavas izņēmu un atkausēju brūklenes.
Brūklenes un dzērvenes sablenderēju viendabīgā masā, pievienojot cukuru pēc garšas (dzērvenes/brūklenes viens pret viens, daudzuma ziņā :) )
Uzputo saldo krējumu ar saldinātāju stingrās putās.
Izvēlies deserta trauku un vari kārtot desertu kārtās:
1️⃣ rupjmaizes rīvmaize (sablenderētā)
2️⃣ dzērveņu/brūkleņu masa
3️⃣ putukrējums
Šādi kārto kārtās, līdz esi sagatavojis vēlamo daudzumu! Atstāj nedaudz ledusskapī sasūkties un svētku deserts ir gatavs! ??