17.maija ONLINE TV videoieraksts

22. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs jau ir pavasara jūtīs un plāno atpūtu vasarā, bet tam bez šaubām ir jāsagatvojas! 17.maija ONLINE TV būs veltīts veselības tēmām, bērna ādas kopšanai, mūsdienu bērnu uzturam, piknika sezonas atklāšanai, kā arī noskaidrosim jaunākās grima tendences un iegrimsim aromterapijas pasaulē!

Mīti un stereotipi par cilmes šūnām

Pēdējos gados daudz ir dzirdēts par nabassaites cilmes šūnu paņemšanu un saglabāšanu, bet ap šo tēmu saistās arī dažādi mīti un stereotipi. ONLINE TV laikā šķetināsim šos jautājumus kopā ar LYL Biobank vadītāju Zani Rogu, lai noskaidrotu, kas ir patiesība un kas nē, kā arī atklāsim, slimības un saslimšanas, ko ar šīm cilmes šūnām ārstē jau šodien un būs iespējams ārstēt nākotnē.

Bērna ādas kopšana

Tas, ka mazā zīdainīša ādiņa ir īpaši saudzējama un jūtīga, ir skaidrs. Tas, ka to jākopj ar īpašu rūpību, arī ir saprotams, tomēr bieži vien rodas jautājums – kam tad ir jāpievērš vislielākā vērība? Bez tam, nevaram aizmirst, ka bērniņam augot lielākam, viņa ādiņa arī ir jākopj, jāsaudzē un jāpievērš uzmanība tās izmaiņām. Par ādas kopšanu, apsārtumiem un dermatītu arī runāsim ar ārsta palīgu Dainu Slaidiņu.

Vai mūsdienu bērnu uzturs ir ideāls?

Bērnu aptaukošanās vairs nav aizokeāna valstu problēma. Tā ir reāla problēma arī tepat Latvijā. Ko mēs darām nepareizi? Vai tā ir tendence vai tomēr nepareiza ēdināšana ģimenē, bērnudārzos, skolās? Kā iespējams to risināt un bērnus uzvest uz veselīgas uztura takas? Sarunā piedalīsies ārste Jolanta Ozola.

Ceļošana un uzturs

Dodoties ceļojumā, aktuāls kļūst jautājums- kādus našķus paņemt līdzi,lai tie būtu gana veselīgi, tai pat laikā ātri nesabojātos, nenosmērētu drēbes un bērni būtu paēduši? Ieteikumos maltītēm izbraucieniem un ceļojumiem dalīsies ārste Irēna Putniņa.

Urīna nesaturēšanas problēmas un maksts tvirtuma atjaunošana

Ikviena mūsdienu sieviete vēlas izskatīties vesela un skaista, tāpēc sievietes kopj savu sejas ādu, roku ādu, dekoltē u.tml. 

Taču nedrīkst aizmirst, ka arī maksts gļotāda ar gadiem zaudē savu elastību. Tas skaidrojams ar to, ka visi organisma audi dzīves laikā zaudē savu elastību, tajā skaitā, arī maksts gļotāda. Studijā viesosies ginekoloģe Inta Dinsberga, lai pastāstītu, kas ir šīs FemiLift procedūras un kā tās var palīdzēt uzlabot dzīves kvalitāti.

Pašsajūtas uzlabošana pēc dārza ballītēm un citiem svētkiem

Vīrusu sezonu pamazām nomaina dārza ballīšu sezona, kā arī šobrīd aktuālās hokeja svinības. Neatņemama sastāvdaļa ir ēšana un un kāda grādīgā malkošana. Dzīve ir jāsvin, taču ir jāpadomā, kā palīdzēt savam organismam attapties, lai apēstais nepārvērstos liekos kilogramos un nekaitētu aknām. ONLINE TV tiksimies ar zaļās farmācijas uzņēmuma “ Silvanols” produktu speciālisti Ingu Arbidāni.

Aromterapijas māmiņas pašsajūtas uzlabošanai

Aromterapija ir kā sava veida māksla, ar kuras palīdzību, izmantojot dabīgās eļļas, kas iegūtas no ziediem, lapām, saknēm un citām augu daļām, iespējams uzlabot savu un savu līdzcilvēku fizisko un psiholoģisko labsajūtu. 

Orientēšanās aromterapijas pasaulē prasa zināšanas par eļļu praktisko pielietošanu un to iedarbību, tāpēc Māmiņu Klubs piedāvā jaunumu – Aromterapijas lekcijas un diagnostiku –, kuru laikā ikvienai tiek sniegta iespēja ielūkoties aromterapijas maģiskajā pasaulē. Lekcijas un diagnostiku vadīs aromdiagnostikas meistare un māksliniece Ilze DATAVA, kura viesosies arī ONLINE TV.

Grima tendences šajā pavasarī.

Uzspīdot saulītei, tā vien gribas palutināt sevi ar jaunām acu ēnām, klasisko melno acu tušu nomainīt pret košāku krāsu, uzkrāsot sarkanas lūpas. Sevi ir jālutina un jāpucējas! Tiešraidē varēsi smelties grima knifiņus un padomus no Dr.Haushcka grima speciālistes!