12.OKTOBRIS - Vispasaules fermeru diena: Uzzini, kas jādara un laimē!

12.OKTOBRIS - Vispasaules fermeru diena: Uzzini, kas jādara un laimē!

12. Oct 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TAGAD UN TŪLĪT - RUDENS KRĀSU SALŪTS MĀMIŅU KLUBĀ IR SĀCIES, piedalies!

Sākot no 11.oktobra līdz pat 31.oktobrim Māmiņu Kluba portālā KATRU DIENU izspēlēsim vienu balvu. Bavlas ieguvēju noteiksim loterijas veidā, izvēloties kādu no konkursa dalībniekiem pavisam nejauši. Tai pat laikā redakcija patur tiesības dažos gadījumos noteikt tomēr uzvarētāju, ja nu gadījumā gadās, ka kāds no dalībniekiem īpaši bieži laimē, lai dotu iespēju arī citiem. Tikt pie balvas var jau tajā pat dienā vai pasūtīt bezmaksas piegādi uz savu rajonu, pilsētu ar Pasta Stacijas starpniecību. Viss labākais  - tikai jums!

RUDENS KRĀSU SALŪTS

11 ОКТOBRIS - FERMERU DIENA

20141008171204-31808.jpg

12.OKTOBRA UZDEVUMS

Pievienot komentāros::

  • vai tev patīk rakņāties pa dārzu - stādīt, sēt, novākt ražu. Vai arī esi pret to vienaldzīga?
  • vai tev, taviem radiem, vecākiem, vecvecākiem ir - dārziņš,
  • vai esi kaut ko audzējusi uz palodzes - baziliku, dilles utml. Ja jā, tad kas tas bija, un kā tev veicās?

PARĀDI, lūdzu, šī gada vai iepriekšējo gadu ražu, ja tev nav bilžu no šī gada.

DIENAS BALVA

TRAUKU MAZGĀŠANAS LĪDZEKLIS - NUK

un PUDELĪŠU TĪRĪŠANAS BIRSTĪTE NUK

Konkurss ilgst 24 stundas. Ieskaitām komentārus, kas uzrakstīti līdz 12.oktobra plkst. 23:59. Balvas ieguvēju paziņosim 13.oktobrī.

VEIKSMI UN... LAI JUMS BRĪNIŠĶĪGS NOSKAŅOJUMS ŠAJĀ RUDENĪ!

inleila inleila 12. Oct 2014, 22:02

Man patiik daarzaa kaut ko padariit, bet ne no riita liidz vakaram. Vairaak patiik pavasarii ieseet, iestaadiit, raveet gan ne visai patiik. Sanaak taa, ka jau no beerniibas sanaaca paliidzeet daarzaa, jo vecaakiem katru gadu ir lielas daarza plantaacijas, un gandriiz viss tiek izaudzeets saviem speekiem. Jau apm. 15 gadus vasaras puku dobes vecaakiem staadaam un raveejam ar maasu. Sanaak katras briivdienas viesoties un paliidzeet. Bet no pagaajusaa gada sanaaca taa, ka arii mees iegaadajamies lauku iipasumu ar 2 hektaariem zemes🤔 protams lielaakaa dala tiek vienkaarsi noplauta, bet jau sogad bija izaudzeeti vasaras kiploki, burkaanu, biesu dobiite, un atjaunota neliela siltumniica, kur izauga tomaati un paprika😀 Uz palodzes dziivoklii esmu audzeejusi mazos tomaatinus (vienu gadu raza bija laba, citu gadu tikai dazi tomaatini), baziliku, salviju, siipollokus un vasaras puku staadus. Sogad muusu daarzos liela aabolu raza, sanaaca daudz izspiest aabolu sulas ziemas kraajumiem.😀

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2014, 13:32

Lai pastāstītu par savu dārzu man nepietiks tikai ar komentāriem, es pastāstīšu par īpašajiem ciemiņiem manā dārzā . Es labprāt eksperimentēju , jo dārzs tāpat kā Rīga nekad nav pabeigts. Šogad pirmo gadu manā dārzā auga lauka ķirštomātiņi, kurus audzēju maisos. Tie ir tomāti saimniecēm, kam ir izteikts laika trūkums. Noteikti iesaku audzēt lielogu dzērvenes, to var izdarīt katra. Tas nav grūti, bet raža noteikti iepriecinās gan lielus gan mazus. Īsts atradums manā dārzā ir ananāsu zemenes, kas, kad ir gatavas patiešām garšo pēc ananāsiem.
Ziedu kupenas ir neatņemama mana dārza sastāvdaļa, tapēc šogad es vairāk pievērsu uzmanību savām puķu kastēm, kas vēl joprojām priecē mani un manus ciemiņus. Nav svarīgi cik liels ir dārzs, galvenais, lai tas priecētu īpašnieci, ko arī jums novēlu.
😀

Ilvija82 Ilvija82 12. Oct 2014, 12:26

Labdien! Man ļoti patīk rušināties pa dārzu. Man pašai personīgi gan nav dārza, bet maniem vecākiem gan ir - tas ir tik pat kā manējais, jo katru gadu notiek šiverēšana tajā. Tikai šajā pavasarī un rudenī īsti nesanāca palīdzēt vecākiem, jo puncis bija liels (mazais dēliņš piedzima 10. jūnijā)un rudenī ne mirkli nebija miera, jo mazais Rainers prasīja savu uzmanību. Mamma gan katru pavasari un rudeni saka, ka samazinās dārza platību, bet nekā....viss dārzs ir ar visādiem labumiem pilns līdz malām. Uzskatu, ka jebkuram cilvēkam vajadzētu mazdārziņu, jo paša audzētam kartupelim, tomātam un gurķim ir pavisam cita garša nekā veikalā pirktam. Bet zemenes tā smaržo!!!! Mana mamma ilgi neticēja, ka istabā uz palodzes var izaudzēt tomātu stādus siltumnīcai, bet vienu gadu es pamēģināju un pierādīju, ka izdodas izaudzēt superīgus stādus, bija TĀDA tomātu raža.....ņamma....mēs ar mammu audzējam arī asteru stādiņus, laumutītes un samtenes......ir arī dālijas - puķes ir viens no mūsu dārza lepnumiem!

sandux sandux 12. Oct 2014, 12:22

Man nepatīk rušināties pa zemi un kaut ko audzēt, lai arī būtu vieta, kur to darīt. Varbūt esmu par slinku, bet vairāk man liekas, ka esmu pilsētniece, kurai tas šķiet lieki. Visu var nopirkt. Protams, labprāt izvēlos Latvijas preci un eko/bio, bet pat uz palodzes izaudzēt dilles man būtu pagrūti. Vai nu nopūtu, vai nokalstu😉
Pielieku bildīti ar lauku Misteru Burkānu👍

12. Oct 2014, 09:03

"Rudentiņš,bagats vīrs.."
:vai tev patīk rakņāties pa dārzu - stādīt, sēt, novākt ražu. Vai arī esi pret to vienaldzīga?
Viena lieta,kas man kopš bērnības nav paticis ravēt dārzu,nezinu pat kapēc😃Man pie sirds iet sēt un novākt ražu.

:vai tev, taviem radiem, vecākiem, vecvecākiem ir - dārziņš,
Man pašai savs nav,bet kopā ar mammu šiverējamies pa viņas dārzu,mums kopīga sirdslieta audzēt skaistus ziedus.Šogad izmēģinājam uz lauka izaudzēt papriku,zem vienkāršas paštaisītas siltumnīcas,izauga varen daudz paprikas,visvisadas krasās.

:vai esi kaut ko audzējusi uz palodzes - baziliku, dilles utml. Ja jā, tad kas tas bija,
un kā tev veicās?
Uz palodzes diemžel neko neaudzējam,jo vienkārši mums palodzes ir mazas,ka nebūtu iespejams mazu puķpodiņu uzlikt.Visas puķes ir kkur satupinatas pie palodzēm😀Pirmās dilles tika izaudzētas piemajas stikla siltumnīcā.
Šogad ziedēja skaisti rozes.Šogad arī mans dēliņš bija izbrīnīts par lielo zemeņu bļodu😀Mums pat pirmais arbūziņš sogad izauga,diezgan mazs,jo vēlu sāka augt,kad lielais karstums jau bija atkāpies.UUh šogad varam lepoties ar ķirbju,kabaču,patisonu ražu,bus gana visai ziemai,lai visa ģimene baudītu ķirbju ēdienus😀

12. Oct 2014, 00:31

[...Mans rudens 2014- ražas svētki...]

**vai tev patīk rakņāties pa dārzu - stādīt, sēt, novākt ražu. Vai arī esi pret to vienaldzīga?
Tā kā man nav ražas ko novākt, ir tikai skaistas puķes tad kopju tās. Vai patīk, varu teikt atklāti ne visai.

***vai tev, taviem radiem, vecākiem, vecvecākiem ir - dārziņš,
Pašai, kā jau minēju ir puķes , dārza vairs nav.
Bet tantei ir dārzs, netālu no Rēzeknes, kur var pieēsties gardus tomātus un gurķus.
****vai esi kaut ko audzējusi uz palodzes - baziliku, dilles utml. Ja jā, tad kas tas bija, un kā tev veicās?
Neesmu gan, vienīgais kas ir bijis, tā bija ORHIDEJA.

...Lūk manas skaistules...