[Bezsaistē] Svinam pirmo gadu kopā!

[Bezsaistē] Svinam pirmo gadu kopā!

13. Jan 2018, 20:10 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Neticami, ka kopš ierakstīju blogā pirmos rakstus, ir pagājis jau gads! Gads prieka, gads pilns apņemšanos, gads liela darba. Šī gada laikā noticis tik daudz. Vēl 2017. gada Janvāra sākumā nespēju iedomāties, ka tik daudziem mūsu ikdiena šķitīs saistoša un tēmas, kas blogā tiek pārcilātas, būs ieinteresējušas.

Kāds ir bijis šis gads mums? Piepildīts. Atskatoties, grūti pat to visu vārdos aprakstīt. Bet ja tā secīgi…

wp-1484660731328.jpg

Iedvesmojoša bija gan Alberta pirmā, gan otrā reize BKUS Dienas stacionārā, kur guvām tiešām labu pieredzi un daudz ieteikumu tālaikai izaugsmei. Ja februāra beigās bijām priecīgi par pirmajiem dēla vārdiem, tad tagad jau puisis mums runā ļoti saprotami. Spēj izteikt savas vēlmes, neapmierinātību. Prieks, ka ar katru dienu aug vārdu krājums un viņa komunikācijas spējas. Tā ir brīnumaina sajūta, kad bērns bez niķiem un kliegšanas spēj paprasīt krūzi ūdens, vai pasaka paldies, kad esi iedevis, ko viņš lūdz. Tajos brīžos jūtu tik lielu atvieglojuma sajūtu – mums izdodas. Lēnām, soli pa solim, bet uz priekšu. Laime, ka pagājušais gads mums nesis arī lielas pārmaiņas bērnu dārzā un no jaunā gada Alberts uzsāk bērnudārza gaitas kopā ar asistentu. Pirmā nedēļa jau aizvadīta un esam tik ļoti pārsteigti, cik labi abiem sadarbība rit. Esam cerību un iedvesmas pilni, lai nākošais gads Alberta attīstībai nestu daudz vairāk.

2017-11-02 11-38-04 - 0017

[Foto: Signe Ķiesnere]

Uzzinājām par lieliem brīnumiem un gaidījām visus šos 9 mēnešus. Nu jau teju maisam gals vaļā un esam visi uz mazām adatām rosoties un nepacietīgi gaidot, kad jaunākais no Vītoliem gribēs tikt laukā. Gaidību laiks paskrējis vēja spārniem un šoreiz neesmu pamanījusi tos visus sīkumiņus, ko iepriekšējās grūtniecībās. Vai tas, ka biju daudz aizņemtāka, vai arī trešajā reizē tas viss šķiet tik pašsaprotams un pieņemams. Nezinu, laikam jau jūtos gatava trešajam bērniņam daudz vairāk kā pirmajiem diviem. Es tiešām ceru, ka mums izdosies un mēs spēsim visu menedžēt tā, lai nevienam no bērniem netrūktu mīlestības un uzmanības.

psx_20171127_121214289080029.jpg

Novembra vidū piedalījos autisma konferencē “Labā prakse autisma jomā 2017”, kas sniedza tik daudz jauna un vēl neizzināta. Prieks par tur satiktajiem speciālistiem un īpašs prieks par tur satiktajiem vecākiem un radiniekiem, kuru bērniem ir šis traucējums. Ne tikai uzklausīt dažādo pieredzi, bet arīdzan dalīties ar savējo. Iedvesmo turpināt rakstīt.

DSC_0320IMGP0748

Nosvinētas divas krāsainas un jautras dzimšanas dienas. Esmu šokā kā mani puišuki ir tik ātri izauguši. Viesturs smīdina ar jaunām gudrībām, ko atnes no bērnudārza mājās. Alberts arvien pārsteidz ar jauniem sasniegumiem. Ļoti liels prieks, ka abi brāļi sāk arvien labāk savā starpā sadzīvot un spēlēties. Protams, neiztikt bez kašķiem un pat kautiņiem, tomēr abi spēj arī kopā paspēlēties – tiek būvētas trases vilcieniem, augsti torņi un celtnes, spēlētas ķerenes, paslēpes un kopā pētīta katra jauna nodarbe. Viesturs Albertam sniedz tik daudz laba. Īpaši apgūstot jaunas lietas kopā.

Patiess prieks un izaicinājums bija radīt Ziemassvētku adventes kalendāru, kurā puišiem izpausties. Sniedza labu pašpārliecības devu, ka arī es kā mamma, varu mājās daudz darīt savu bērnu attīstībai un izaugsmei. Prieks, ka ideju krātuvīte papildinās ar katru dienu un varu bērniem dot iespēju mājās radoši darboties. Turklāt tas, ka šīs idejas iedvesmoja citus – vēl vairāk uzmundrina.

LIELS PALDIES arī MĀMIŅU KLUBAM, kas pārsteidza ar dāvaniņām, nudien nebiju domājusi, ka mans darbs tiks tā atalgots. Gaidiet atsauksmes, pastāstīšu gan kā man, kā sievietei pie sirds iet kosmētika no CARTRICE un bērniem prieku sniedz jauns LEGO DUPLO sets. Un noteikti recenziju par labo grāmatu "Desmit lietas, kas jāzina par bērniem ar autismu", jau esmu pusē... ja vien vairāk laika varētu veltīt lasīšanai! 

Un liels paldies, ka Jūs dalījāties un pavadījāt šo gadu kopā ar mums. 18 sekotāji šeit WordPress, 149 sekotāji Bezsaistē Facebook lapai, nezinu cik, bet krietns pulciņš arī manam Instagram ir pieripojis. Daudzie komentāri, vēstules un uzmundrinājumi. Paldies, ka esiet kopā ar mums un atbalstiet ar labiem vārdiem un domām.

Neticami, bet pa šo gadu blogs nesis arī rezonansi uz ko nemaz negaidīju – tik daudz skatījumu un bloga apmeklētāju. Pat tiku uzaicināta uz interviju žurnālam, kas bij kas pavisam mulsinošs un jauns.

Bezsaistes 1 gads skatijumi

Bezsaiste Veseliba

Bezsaiste Veseliba 2

Bezsaiste Veseliba 3

Liels paldies visiem, ka šis pirmais gads mums te izdevies tik krāsains. Ceru, ka nākošais gads būs tikpat radošs un prieka pilns!

--- 

Rasa un Vītolpuiši!