Ziemeļblāzmas bērnu svētkus svinēsim KOPĀ!

Ziemeļblāzmas bērnu svētkus svinēsim KOPĀ!

01. Jun 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētdien, 3. jūnijā no plkst.11.00 līdz 16.00 Ziemeļblāzmas pils parkā tiks gaidīti bērni ar saviem vecākiem, lai svinētu Ziemeļblāzmas Bērnu svētku 110. jubileju.  Šogad par svētku moto tikai izvēlēts vārds “KOPĀ”, kas simbolizē kopā būšanu.

Svētku dalībniekus sagaidīs un par jautru garastāvokli jubilejas svinībās gādās bērnu un jauniešu iemīļotais, atraktīvais multimākslinieks Kašers un viņa pavadone Jogita. Plkst.12.00 visi aicināti uz Ziemeļblāzmas lielo zāli, lai noskatītos bērnu deju ansambļa “Bitīte” visu paaudžu lielkoncertu “KOPĀ eimu, KOPĀ teku”, bet plkst.13.00 interesentus gaidīs šobrīd viena no populārākajām bērnu rakstniecēm, pūcītes Ucipuci mamma Zane Zusta. 110 kg gardais Mr. Big saldējums, ko dāsni svētku dalībniekiem dāvā Balbiino, atvēsinās no šī pavasara karstajiem saules stariem. Savukārt mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka apvienība JJO (Jauno Jāņu orķestris) skandēs ritmiski skanīgās dziesmas, kuras radot iedvesma gūta no dainu tekstiem un motīviem.  

Kā jau ierasts Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos neiztiks arī bez tradicionālām un gadu gadiem iecienītajām radošajām darbnīcām, kurās varēs uzzināt ko jaunu, pārbaudīt esošās zināšanas, apliecināt savu sportiskumu un radošumu. Būs iespēja aprunāties ar ornitologu un nedaudz ielūkoties putnu pasaulē, aplūkot paša bērnu svētku aizsācēja, mecenāta Augusta Dombrovska darināto vijoli, ielūkoties kultūrvēsturiskajā mantojumā, pārbaudīt savas prasmes satiksmes noteikumos, izmēģināt roku makšķerēšanā, loka šaušanā un kāju veiklības stafetē - kopumā vairāk nekā 20 radošās un izzinošās darbnīcas. Neizpaliks arī jau gadiem bērnu tik ļoti iemīļotā vizināšanās zirga pajūgā.

Tā būs jauka diena, ko bērni varēs pavadīt kopā ar vecākiem – KOPĀ svinēt, KOPĀ priecāties, KOPĀ skatīties, KOPĀ našķoties, KOPĀ gūt jaunas zināšanas un vienkārši KOPĀ būt. Šo KOPĀ būšanu organizē Bezalkohola biedrība „Ziemeļblāzma” un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB). Pateicoties Rīgas domes un Rīgas brīvostas atbalstam, ikvienam svētku dalībniekam ieeja pasākumā bez maksas!