Žagarkalns: sešgadnieka pieredze, OTRĀ NODARBĪBA

Žagarkalns: sešgadnieka pieredze, OTRĀ NODARBĪBA

21. Feb 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Desmitos no rīta sestdienā Iļja ar citiem bērniem devās uz kalnu. Šajā reizē mēs mājās aizmirsām mitrumnecaurlaidīgās bikses, bet izrādījās, ka iznomāt var arī maiņas apģērbu bērniem, tāpēc problēma tika atrisināta.

Šoreiz bērnu saģērbu plānāk - krekliņš ar garām rokām, mitrumnecaurlaidīgās bikses un viegla jaciņa. Nodarbības beigās Iļja nebija slapjš un nebija sasvīdis, tāpēc mēs izvairījāmies no negatīvās pieredzes, kas saistās ar viscaur slapjo apģērbu, kāds bija pēc pirmās nodarbības.

Nodarbība sākās ar iesildīšanos un iemaņu atkārtošanu. Pēc tam Iļja ar instruktoru devās uz pacēlāju un sāka traukties lejup pa bērnu kalniņu. Jau pēc apmēram pusstundas viņu paņēma uz lielo kalniņu.

20140219105607-98679.jpg

Visa nodarbība notika rotaļu formā - nobrauca, atpūtās, pēc tam atkal devās uz kalniņu. Pie SEB Bankas telts bērni varēja iedzert siltu tēju, sasildīties un nogaršot gardus cepumiņus. Pavisam aizmirsu uzrakstīt, ka SEB Banka pilnīgi bezmaksas piedāvāja apdrošināt bērnu pret traumām un negadījumiem, kas radušies uz kalna - turklāt, apdrošināšana ir spēkā līdz pat marta beigām.

Lielāko nodarbības daļu Iļja ar instruktoru pavadīja tieši uz lielā kalna.

Plkst. 11:00 sākās mans treniņš, un kādā brīdī es dēlu pazaudēju no redzesloka. Pēc tam redzēju, ka viņš pats virzās augšup ar pacēlāja palīdzību un instruktora tuvumā nebija. Es nobijos, un caur visu sniega lauku rāvos pie bērna, lai viņam palīdzētu. Bet viņš tajā pat laikā patstāvīgi cēlās augšup un smejoties, viegli, pats laidās pa kalnu arī lejā. Pēc tam atkal devās pie pacēlāja.

20140219105636-97882.jpg

Un es tā arī paliku ar muti vaļā! DĒLS IEMĀCĪJĀS PATSTĀVĪGI SLĒPOT LEJĀ PA KALNU! Viņam pietika vien ar divām nodarbībām, lai apgūtu pamata iemaņas slēpošanā.

Šajā dienā bērns slēpoja apmēram divarpus stundas, pie tam, lielāko daļu laika viņš to darīja patstāvīgi.

Lūk tāda mums radusies slēpošanas pieredze!

Liels paldies SEB Bankai, atsaucīgajiem Žagarkalna instruktoriem un Māmiņu Klubam, par šīm divām brīnišķīgajām nodarbībām. Tagad mēs zinām, ka dzīvē ir iespējams daudzkas, vien vajag gribēt un riskēt savu sapņu piepildīšanā!

Aļona