VIDEO: Kā vingrošana var palīdzēt bērnam ar stājas problēmām

01. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu veselības un fiziskās attīstības nozīmīgs rādītājs ir pareiza stāja.  Dažādi balsta kustību aparāta traucējumi pasliktina organisma funkcionālās spējas. Jaunākie statistikas dati nemaz nav iepriecinoši – izrādās, katram otrajam skolēnam Latvijā ir stājas problēmas.

Bērniem no piecu līdz 10 gadu vecumam ikdienā nepieciešams ne mazāk kā pusotru stundu vidējas intensitātes fiziskās aktivitātes vismaz piecas dienas nedēļā. Tās varētu būt ikdienas rotaļas un pastaigas svaigā gaisā. Taču ar to vien var būt par maz, jo īpaši tad, ja bērnam ir stājas problēmas. Šādā gadījumā ieteicams doties uz ārstnieciskās vingrošanas nodarbībām, ko mēs šodien darīsim, lai uzzinātu, kas šādās nodarbībās notiek un kāds ir to mērķis.

Skaties VIDEO un:

  • satiec Ķīpsalas peldbaseina fizioterapeiti Aiju Kursīti, kas pastāstīs par pareizu fiziskās veselības attīstīšanu
  • uzzināsi arī vairāk par ārstnieciskās vingrošanas nodarbībām, kas piemērotas bērniem
  • sapratīsi, kāpēc vispār bērniem nepieciešama vingrošana
  • uzzināsi, kā pareizi bērnam būtu jāsēž pie galda, un kas viņam var palīdzēt cīņā ar lieko svaru un stājas problēmām

Neslinkosim un vingrosim kopā, jo pareiza stāja patiesi ir ļoti svarīga, tai ir ne tikai estētiska nozīme, bet arī fizioloģiska, jo tā rada labvēlīgus apstākļus iekšējo orgānu darbībai! Tāpēc rūpēsimies par sava bērna mugurkaulu jau no pašas pirmās dienas, pielietojot pareizus hendlinga principus un turpinot to darīt, kad bērns jau ir pirmsskolas vecumā, ar vingrošanas palīdzību!

Māmiņu Klubs

20160222104938-90099.jpg

www.baseins.rtu.lv