Uz Jūrmalu atskrējuši 60 mazi bikibuki

Uz Jūrmalu atskrējuši 60 mazi bikibuki

11. Sep 2015, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūrmalas Kultūras centrā līdz 30.septembrim ir skatāma dzejas bilžu grāmatu sērijas „BIKUBUKS” ilustrāciju izstāde. Tajā var aplūkot mūsdienu mākslinieku zīmētos visu paaudžu iemīļotos dzejoļus – no Rūdolfa Blaumaņa līdz mūsdienu dzejnieka Kārļa Vērdiņa darbiem. 

Māksliniecei Rūtai Briedei, lasot meitiņai priekšā savas bērnības iemīļotās dzejoļu grāmatas, dzima ideja par vajadzību senās dziesmas ietērpt jaunās krāsās. Bikibuku formāts ir mazs, taču mākslinieka darba apjoms – liels. Dzejoļus, ko vecāki un vecvecāki iemīļoja bērnībā, mākslinieki ierauga no jauna un ved pie šodienas mazuļiem. Katru gada ceturksni atskrien seši jauni bikibuki, un Jūrmalas Kultūras centrā var aplūkot jau 60 no tiem.

 20150911120622-12823.jpg

Mūsdienu bērniem ir cits pasaules redzējums, tāpēc izdevniecības „Liels un mazs” galvenā redaktore Inese Zandere dzejoļu izlasi sastādījusi, cienot gan pārbaudītas vērtības, gan mūsdienu moderno. Izstādē „BIKIBUKS” izvēlēti dažādos laikos sacerēti latviešu dzejoļi, kas ietverti mūsdienīgā vizuālā veidolā, lai palīdzētu attīstīt bērnu gaumi ar plašu māksliniecisko dažādību. Pašiem māksliniekiem tieši bērnu zīmējumi, kuros atklājas viņu spilgtā vizuālā iztēle, ir viens no iedvesmas avotiem.

 20150911120634-68491.jpg

Raiņa un Aspazijas pilsētā Jūrmalā visa septembra garumā, atzīmējot izcilo latviešu dzejnieku 150.jubilejas gadu, notiks Dzejas dienām veltīti pasākumi. Šogad Dzejas dienu programma ir veidota demonstrējot, cik daudzveidīga var būt dzeja. Tā tiks izdzīvota gan mūzikā un kino, gan teātra priekšnesumos un mākslas darbu izstādē, un pat dzejas maratonā, kas notiks Raiņa dzimšanas dienā, tiekoties ar pazīstamiem dzejniekiem un gūstot iedvesmu dzejas lasīšanai un baudīšanai.

Aicinām iepazīties ar Dzejas dienu programmu un citiem rudens pasākumiem un aktivitātēm Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv.