Uz dārziņu ar iesnām?

Uz dārziņu ar iesnām?

13. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laiks aiz loga vēl ir samērā silts, bet lai nu kā, vējš paliek aizvien vēsāks, un no rītiem un vakaros no siltuma ne miņas. Tādas temperatūras svārstības rada labvēlīgu vidi tam, lai parādītos iesnas. Ko darīt, ja bērniņam ir aizlikts deguns vai arī tek iesnas un rīt jādodas uz dārziņu vai skolu? Konsultē pediatre Anna Birka.

"Ja katru reizi iesnu gadījumā atstāsim bērnu mājās, tad sanāks, ka bērns mājās ir apmēram pusgadu, jo bērniem, kas nesen uzsākuši savas dārziņa gaitas, iesnas var būt pat reizi mēnesī", - stāsta pediatre.

Viņa uzsver, ka, ja bērnam izdalījumi no deguna ir caurspīdīgi, ķermeņa temperatūra ir normāla un bērns jūtas kopumā labi, tad mazo pirmsskolnieku vai skolnieku nav jāatstāj mājās.

Bet jāņem vērā, ka, ja bērnam ir vīruss un viņš dodas uz dārziņu vai skolu, pastāv risks aplipināt ar vīrusu citus bērnus. Tāpēc svarīgi ir pareizi novērtēt bērna stāvokli, un galvenais rādītājs ir bērna pašsajūta kopumā.

"Uzskatu, ka atstāt bērnu mājās tikai iesnu dēļ, nav pareizi. Bērnam ir nepieciešama aktivitāte un pastaigas svaigā gaisā. Vienkārši dodoties ārā, bērns jāģērbj atbilstoši laikapstākļiem", - uzsver ārste.

Lai mazie deguntiņi elpo viegli un brīvi!