Saeimas komisijā atbalsta finansējuma pārdali bērnu uzraudzības pakalpojuma īstenošanai

Saeimas komisijā atbalsta finansējuma pārdali bērnu uzraudzības pakalpojuma īstenošanai

11. Sep 2013, 12:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, 10.septembrī, Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja finansējuma pārdali starp Labklājības ministrijas (LM) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta apakšprogrammām.

No LM budžeta paredz novirzīt līdzekļus IZM budžetam 3,2 miljonu latu apmērā, lai IZM nodrošinātu Ministru kabineta noteikumu „Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība” un „Kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts bērniem no pusotra gada vecuma līdz obligātai bērna sagatavošanas pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja” izpildi.

Noteikumu mērķis ir mazināt pirmsskolas izglītības iestāžu rindas, sniedzot atbalstu vecākiem ar bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam, kuri  uzņemti rindā, bet nesaņem pakalpojumu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Tādējādi palielināsies bērnu skaits, kuriem tiek nodrošināta pirmsskolas izglītība, savukārt vecākiem būs iespēja atgriezties darba tirgū.

Finansējuma lielākā daļa jeb 98,9% nepieciešami, lai nodrošinātu valsts atbalsta izmaksu bērniem no pusotra gada vecuma līdz obligātā pirmsskolas izglītības vecuma sasniegšanai, kā to paredz jaunieviestais bērnu uzraudzības pakalpojums. Tāpat finansējums vajadzīgs uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistra izveidei un uzturēšanai, kā arī valsts atbalsta finansējuma administrēšanai.

Pēc Saeimas komisijā atbalstītās budžeta līdzekļu pārdales Finanšu ministrija gatavos rīkojumu par attiecīgā finansējuma novirzīšanu.

Plašāka informācija par bērnu uzraudzības pakalpojumu pieejama šeit!