Rokdarbi ar trīsgadnieku

Rokdarbi ar trīsgadnieku

29. Nov 2019, 14:05 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Šonedēļ Eliotam bija brīvlaiks no bērnudārza. Baudījām divvientulību mājas, kamēr pati esmu atvaļinājumā! Plāni mums šai nedēļai bija lieli, taču tos, diemžēl, izjauca gan mana gan Eliota sliktā pašsajūta! Nu ne gluži sliktā, bet bijām abi varen aizsmakuši ar lielu klepu. Tāpēc izvelējāmies nekur publiski nedoties, bet radoši darboties pa mājām! 
Lūk, padalīšos ar vienu no idejām ko pagatavojām atkal kopā:


Gatavojām krāsainus tārpiņus!

Nepieciešamās lietas:
*aplikācijas papīrs
*līmes zīmulis
*šķēres
*mums actiņām un radziņiem bija jau iepriekš iegādāti dažādi interesanti sīkumiņi, tāpēc tos no aplikācijas papīra neveidojām, bet var arī ar aplikācijas papiru

Tārpiņu gatavošana:
Ar iepriekš sagatavotu formiņu apvelku aplīšus, tos izgriezu un devu Eliotam darboties! Pirms tam, protams, paskaidroju ko mēs gatavosim un ko mēs darīsim.

Sagatavotos un izgrieztos aplīšus vajag salocīt uz pusēm, lai locījumā vieta paliek augšpusē, tā tārpiņš arī stabili turēsies uz galda, vai jebkuras citas virsmas.

Šādā veidā ar rokdarbiem darbojoties mēs papildus mācamies un atkārtojam dažādas krāsas jautājot- kuru krāsiņu ņemsi nākamo! Kādā krāsā šim tārpiņam būs galviņa utt. 

Pašus tārpiņus līmējām kopā pa “puncīšiem” katram puncītim sasmērējiet nedaudz ar līmes zīmuli pašu maliņu un lipinām kopā

Laiks tārpiņu sejiņām:

 


Visos līmēšanas procesos Eliots iesaistījās ar lielu aizrautību!

Rīt mums ciemos brauks arī Eliota mazā draudzenīte kuru viņš apsolīja iepriecināt ar vienu no paša gatavotajiem tārpiņiem.
Arī šo ideju, tāpat kā visas citas darbojoties kopā ar bērnu es smēlos aplikācijā “Pinterest”. Vai Jūs arī kaut kur meklējat idejas kā radoši un pilnvērtīgi pavadīt kopā brīvo laiku?