Palīdzība cietušajam skolniekam Jaunjelgavā

Palīdzība cietušajam skolniekam Jaunjelgavā

07. Jun 2013, 20:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aprīļa beigās Jaunjelgavas vidusskolā, skolas tualetē pirmklasnieku neiedomājami nežēlīgi un smagi piekāva viņa skolas biedri. Puisītim ir ne tikai smagi miesas bojājumi, bet arī psiholoģiska trauma, no kuras ne viņš, ne viņa tuvinieki nespēj atgūties.

Līdz notikušajam zēns neatšķīrās no saviem vienaudžiem. Viņš bija dzīvespriecīgs, savu reizi sadarīja blēņas, patika mācīties, kaut gan ne vienmēr tas padevās viegli. Vislielākās grūtības puisim sagādāja burtiņu savilkšana kopā. Zēns labprāt spēlējās ar mašīnām, būvēja estakādes un mājās spēlējās kopā ar mazo brālīti, kuram ir ļoti pieķēries un kuru ļoti mīl.

Neskatoties uz to, ka arī šobrīd abi ir kopā krīzes centrā, mazajam brālītim ļoti pietrūkst dzīvespriecīgā un jautrā lielā brāļa. Viņa stāvoklis ir izlabojies pateicoties saņemtajai rehabilitācija, jo pēc notikušā zēns ilgu laiku bija apātisks, necēlās no gultiņas un pat atteicās no ēdiena.

Par zēna veselību slimnīcā rūpējās mediķi, šobrīd zēns ar brālīti un mammu ir krīzes centrā, kur vēl dažas nedēļas saņems nepieciešamo rehabilitāciju, ko sedz valsts. Taču jau šobrīd ir skaidrs, ka būs nepieciešams ilgstošs psiholoģiskais atbalsts – šoka, baiļu un nedrošības pārvarēšanai, psihoemocionālās stabilitātes atgūšanai gan zēnam, gan viņa mammai. Zēnam nepieciešams arī logopēds – defektologs, kas palīdzēs zēnam mācīšanās traucējumu mazināšanā, kurus pēc traumas svarīgi novērst.

Ģimene ir trūcīga, tādēļ pašiem nav līdzekļu, lai saņemtu turpmāku nepieciešamo psiholoģisko atbalstu, ko diemžēl valsts neapmaksā. Viena mēneša maksa par nepieciešamajām konsultācijām sastāda 80 latus un ceļa izdevumi no dzīvesvietas uz Rīgu un atpakaļ abiem ar mammu sastāda vismaz 50 latu. Vēlams šo rehabilitāciju saņemt ilgstoši vairāku mēnešu garumā, bet precīzāk to var noteikt, izvērtējot uzlabojumus rehabilitācijas gaitā.  Vēl ģimenei būs nepieciešami līdzekļi  juridiskajiem pakalpojumiem, taču pagaidām nav precīzi zināms to apmērs.

Zēna lielais sapnis ir spēlēt futbolu. Mēs varam palīdzēt zēnam atgūties pēc nelaimes, augt drošam un pašpārliecinātam, un ļaut piepildīties viņa sapnim! 

Citi ziedošanas veidi

Ja vēlaties izmantot citu maksāšanas veidu, varat maksāt Swedbankā vai citā bankā kā vienkāršu pārskaitījumu, arī kā maksājumu ar Telefonbankas starpniecību vai izmantot jebkuru citu maksāšanas veidu, maksājuma uzdevumam izmantojot šos vai citu banku rekvizītus: 

Fonds "Ziedot" 
Reģ. Nr 40008078226 
Swedbank, 
bankas kods: HABA LV 22 
konta nr: LV95HABA0551006150241 
mērķis: "Palīdzība cietušajam skolniekam Jaunjelgavā "