Padari Helovīnus par jautriem svētkiem, iesaisti bērnus!

Padari Helovīnus par jautriem svētkiem, iesaisti bērnus!

30. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Helovīni vairs nav aiz kalniem, un ja arī jums interesē, kā gan izrotāt mājokli pašu spēkiem, piedāvājam ieskatīties interneta dzīlēs atrastām dažādām idejām. Meklējiet ķirbjus, svecītes, melnu kreppapīru un skatieties, kā varat pārsteigt savus bērnus un jā - arī savus viesus!

Daudzās pasaules valstīs šie ķeltu svētki kļuvuši jau populāri, un tā ir īsta jautrība, spokošanās un jokošanās. Arī bērniem, protams, patīk izvēlēties dažādus, interesantus tērpus biedējošā stilā. Tāpat noteikti patiks arī mājokļa kopīga dekorēšana

Kas nepieciešams, lai Helovīnus veiksmīgi nosvinētu mājas apstākļos

Lai uzreiz būtu skaidrs, ka šodien nav 23.februāris vai 8.marts, noteikti būtu atbilstoši jāapģērbjas. Jo biedējošāk, jo labāk. Protams, labi iederēsies arī interesants, uzkrītošs, mazliet biedējošs grims. Izvēlies kāda spoka, raganas, grāfa Darkulas, vampīra vai pat zombija tēlu sev un jā - arī bērnam. Būs jautri!

Protams, pie tērpa piederas arī skaistas rotas: sikspārņi, zirneklīši, ķirbīši utt.

Украшения для хэллоуина

Var padomāt arī par svētku scenāriju, lai svinēšana nebūtu tāda, kā ierasts. Bērniem var stāstīt spoku stāstus, degot ķirbju laternām. Tāpat var sarīkot arī kāda noslēpumaina vampīra atstāta testamenta meklēšanu. Var sarīkot raganiņu dejas, un, protams, arī ierasto saldumu prasīšanu, staigājot no mājokļa uz mājokli. BET - ja reiz dodaties prasīt saldumus, arī par jokiem ir jāpadomā.

Telpu rotāšana

Tradicionālie toņi - oranžs un melns. Tad nu tieši šādos toņos var būt jebkādi rotājumi. Jāpadomā arī par ārdurvju noformējumu. Starp citu, tā kā rudens ir laiks, kad zemi klāj daudz oranžu lapu, var arī tās izmantot dekorācijās.

Pie griestiem var būt melni, oranži baloni, ar virsū sazīmētām sejiņām. Tāpat iederēsies šur tur atstātas raganu slotiņas, un arī pašu raganiņu var pagatavot no dažādiem mājās atrodamiem materiāliem.

Как украсить на хэллоуин

Melnas krāsas rotājumi - sikspārņi, zirnekļi!

Un nedrīkst aizmirst arī par pašu galveno svētku atribūtu - ķirbi. Arī ap to var būt apvilkts kāds pašu gatavots zirnekļu tīmeklis, un noteikti noderēt kā galda sega var vienkārši melns tills.

Как украсить на хэллоуин

Arī galda noformējumam var pagatavot dažādas dekorācijas.

Как украсить комнату на хэллоуин

Galvenais svētku atribūts

Ķirbītis! Helovīna centrālais simbols, kas par tādu kļuvis, pateicoties ķeltiem, kas uzskatīja, ka lukturīši palīdz gariem atrast ceļu uz citu pasauli. Sākumā izmantoti ir rāceņi, bet amerikāņi ar laiku sāka izmantot kabačus ķirbju formā, kas bija tomēr pieejamāki.

Ķirbītim var izgatavot sejiņu un tā viducī, kuram jābūt iztīrītam, liek svecīti.

Голова тыквы на хэллоуин

Kas gan būtu svētki bez gardām uzkodām?

Helovīni ir tie svētki, kuros jāpapūlas ar ēdienu noformēšanu. Jāmācās zīmēt! Acis, sikspārņi, pirksti, asinis un kas tik vēl ne! Rotāšanai - zīmēšanai, atkarībā no tā, vai uzkoda ir saldā vai sāļā, var izmantot kečupu vai kausētu šokolādi.

Еда на хэллоуин

Kā redzams, ēdiens var būt ierasts - galvenais ir tieši tas, kā ēdiens pasniegts!

 

Что приготовить на хэллоуин

Un, galu galā - visu ēdienu pagatavošanai var atrast mājās, bet iedvesmu vienmēr var smelties interneta dzīlēs!

Lai krāšņi, interesanti svētki!

Māmiņu Klubs