Meksikāņu saldais ēdiens "Mozaīka"

Meksikāņu saldais ēdiens "Mozaīka"

16. Nov 2016, 22:01 IlvaV IlvaV

Zinu jau, zinu ka neatbilst konkursa nolikumam, bet šo nevarēju neielikt kaut vai, lai mammām būtu idejas, ko likt galdā nākamajā bērnu ballītē. Šis saldais ēdiens ir ļoti populārs Meksikā gan tāpēc, ka, apēdot to, nav smaguma sajūtas, gan tāpēc, ka ir simtiem veidu, kā to var pagatavot. Arī bērni, pateicoties krāsainībai un vieglajai pagatavošanai (vecāki droši var iesaistīt mazos darbā), šo saldo ēdienu ļoti mīl. Par to pārliecinājos arī savās mājās. 

Nepieciešams:

1 paciņa želatīna (25 g Santa Maria)

3-4 dažādas paciņas želeju

vaniļas esence

1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru

1 bundža kondensētā piena

1 25 ml piena

250 ml ūdens

20161116213923-90078.jpg

Želejas pagatavošana. Uzvāram ūdeni. Traukā lejam 200 ml karta ūdens, tajā ieberam vienu želejas paciņas saturu un maisām, kamēr tā izkususi, tad pielejam klāt 100 ml auksta ūdens, samaisām. Ņemam kantainu trauku (kantainu, jo būs vieglāk pēc tam želeju sagriezt), iesmērējam vai nu ar eļļu vai sviestu ļoooti plānā kārtā. Lejam iekšā želejas maisījumu un liekam ledusskapī uz stundām 3. Visu atkārtojam ar pārējo krāsu želejām.20161116214017-49430.jpg

20161116214044-18817.jpg

Tad varam ķerties pie  pamatmasas gatavošanas. Katlā lejam visu trīs veidu pienus. Bļodā ielejam glāzi ūdens, kurā lēnām sabirdina želatīnu uzbriedināšanai. Katlā salieto pienu rūpīgi sajauc kopā, piepilina pāris pilienu vaniļas esences, liek uz uguns un silda, kamēr sāk parādīties pirmie burbulīši sānos. Tikmēr želatīns ir uzbriedis un to var likt uz uguns kausēšanai. Lej klāt pienu maisījumam un liek malā atdzesēties. 

Ņemam no ledusskapja laukā nu jau sarecējušo želeju un griežam apmēram 1x1 cm lielos kubiņos. Sajaucam uzmanīgi visus kopā lielā bļodā. 20161116214219-39880.jpg

20161116214241-71306.jpgTad ņemam formu, kurā taisīsim desertu. Iesmērējam ar taukvielām. Kārtojam tajā iekšā krāsainos gabaliņus, tiem pāri lejam atdzisušo piena želatīna maisījumu. 20161116214311-68235.jpg

20161116214331-87576.jpgLiekam iekšā ledusskapī un ..pacietību! Var ņemt laukā pēc ne mazāk kā 5-6 h vai labāk pēc nakts.

Un tad gan lielais brīdis ir klāt! Griežam gabalos un priecājamies par krāsaino mozaīku!

20161116214439-93038.jpg

20161116214505-85816.jpg

Es vēl pamēģināju uztaisīt to slāņos. Jā, tas ir grūtāk, laikietilpīgāk, bet arī interesanti izskatās-kā varavīksni var saldo uztaisīt.Variantu daudz! 20161116214539-25171.jpg

20161116214645-60073.jpg

IrinaKabinetto IrinaKabinetto 21. Nov 2016, 21:09

Paldies par receptu - obligāti pamēģināšu 😀

laurlapa laurlapa 19. Nov 2016, 22:08 IlvaV

Paldies par ieteikumiem. Noderēs. 👍😀

IlvaV IlvaV 17. Nov 2016, 14:46 laurlapa

Prieks, ka noder! Ja izlem gatavot kārtās kā man glāzē, tad zini, ka, lai lietu nākamās krāsas kārtu, jāgaida, kamēr pirmā sarecėjusi. Laikietilpīgi, bet interesanti, jo var veidot arī slīpas kārtas, trauku, piemēram, sasverot uz sāniem. Nu jāspēlējas, īsāk sakot😀

laurlapa laurlapa 17. Nov 2016, 14:02

Paldies par jauko recepti. Tieši laikā! Gribu mūsmājās arī to pagatavot! Manuprāt, bērniem tiešām būs prieks. 👍❤

IlvaV IlvaV 17. Nov 2016, 08:26 mamma27

Tas patiešām bija pirmais, ko man šorīt pieprasīja brokastīs😀 Uz svētkiem ir doma pagatavot sarkanbaltsarkanu saldo, tik jāatrod tumši sarkana želeja.

mamma27 mamma27 17. Nov 2016, 08:01

mmm lūdzu gabaliņu brokastīs😛🌷😉