Māmiņu Kluba bērnudārzs - vieta, kurā pret bērnu izturas cieņpilni

13. Oct 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī Māmiņu Klubs gluži tāpat kā bērni aug un attīstās. Viens no Māmiņu Kluba pēdējā laika lielākajiem notikumiem – līdzšinējā bērnu pieskatīšanas grupiņa izaugusi par privāto pirmsskolas izglītības iestādi, kas tapusi fizioterapeites Klaudijas Hēlas virsvadībā.

 

Piesakies ŠEIT vai arī zvanot pa tālruni 67350750

UZZINĀT VAIRĀK  PAR MĀMIŅU KLUBA BĒRNUDĀRZU

Dodamies pie Māmiņu Kluba fizioterapeites Klaudijas Hēlas, kura arī pati pastāstīs par to, kāds gan ir Māmiņu Kluba bērnudārzs!

Māmiņu Kluba bērnudārzs strādā pēc Pikleres metodes, kas nozīmē, ka dārziņā ir sagatavota vide, kurā bērni skolotājas virsvadībā darbojas paši. “Mēs bērnus pavadām, atbildām uz viņu jautājumiem un esam klātesoši, un vide katru mēnesi tiek iekārtota no jauna,” teic Klaudija Hēla, norādot, ka katru dienu tiek pierakstīts, ko bērni darījuši. Gadījumos, ja tiek piefiksēts, ka bērniem kaut kas ļoti interesē, tad tiek sagatavota atbilstoša vide.

Klaudijai Hēlai ir ļoti svarīgi, ka bērni daudz kustās, tāpēc tam ir speciāli pielāgota vide, lai bērni varētu kustēties un vingrot, darot to tad, kad viņi to vēlas darīt. “Ir ļoti svarīgi saprast, ka bērni līdz 3 gadu vecumam paši par sevi ir ļoti radoši un daudz mācās, galvenokārt mācoties paši no savas pieredzes. Viņi visu apgūst paši izmēģinot nevis klausot, ko es viņiem stāstu. Tas nozīmē, ka bērns netiek traucēts brīdī, kad viņš darbojas,” saka Klaudija Hēla, piebilstot, ka Māmiņu Kluba bērnudārzā pret bērniem izturas cieņpilni. Šeit bērniem tiek sniegta drošības sajūta, lai viņi varētu forši pavadīt dienu. Māmiņu Kluba bērnudārzā bērni attīsta radošumu.

Pikleres koncepcijā ļoti svarīga loma ir arī aprūpei, kas nozīmē, ka aprūpes laikā ar pieaugušo ir viens vai arī divi bērni, ne vairāk. Tas nozīmē, ka, piemēram, autiņbiksīšu maiņas laikā bērns ar pieaugušo ir divatā un aprūpes laikā notiek tas, kas nevar notikt grupā kopīgi ar citiem, piemēram, individuālās sarunas. “Tas ir laiks, kas tiek veltīts tikai aprūpējamajam bērnam, lai viņš varētu psihoemocionāli būt piesātināts pat ja blakus neatrodas tētis vai mamma. Tad bērns var mierīgāk iet gulēt, spēlēties un ēst,” Pikleres metodes pamatprincipus skaidro K. Hēla.

Māmiņu Kluba bērnudārzs uzņem bērnus 3 grupās:

  • No 1,5 līdz 2 gadiem;
  • No 2 līdz 3 gadiem;
  • No 3 līdz 4 gadiem.

Katrā grupā ir līdz 15 bērniem un uz katriem 6 bērniem tiek nodrošināta viena audzinātāja.

Piesakies ŠEIT vai arī zvanot pa tālruni 67350750

UZZINĀT VAIRĀK  PAR MĀMIŅU KLUBA BĒRNUDĀRZU

Eksperts

Klaudija Hēla

fizioterapeite, PPII Māmiņu Kluba bērnudārzs vadītāja, topošā E. Pikleres pedagoģe
Klaudija Hēla Vecāku skolā