Laura pirmā diena bērnudārzā

Laura pirmā diena bērnudārzā

03. Sep 2013, 13:50 liigad liigad

Arī Lauris tā pat kā daudzi citi vakar aizvadīja savu pirmo dienu bērnudārzā.

Kā viņam gāja?

Jāsaka, ka ļoti labi. Jo jau pirmajā dienā bērudārzā pavadījām visu dienu, jo sakarā ar amata maiņu man nebija iespējas paņemt atvaļinājumu.

Vakarā ejot pakaļ Laurim viņš bija palicis pēdējais, tāpēc bija nedaudz sabēdājies, jo pēdējais rotaļu beidrs bija devies mājās 17, bet es ierados 17.40, tad nu pēdējos pusstundu Lauris pavdaīja divatā ar audzinātāju. Un bija paspējis jau atrādīt cik labi pazīst ciparus.

Parunājot ar audzinātāju, sapratu, ka Laurim klājās labi, jo visas trīs ēdienreizes esot apēdis visu. Tas mani priecē, jo man šķita, ka viņš neēdīs vispār. Protams manas aizdomas, ka ēdot kartupeļu un kotleti audzinātājai pagautājis dakšu, bet audzinātāja paskaidrojusi, ka nav un ja viņam būs tad mazie bērni paņemot to no galda var savainoties.

Arī runājot par podiņa lietām jāsaka paldies auklītei, kas nebilda, ka Lauris čurā stāvus mazajā podā. Jo, ja auklītei būtu iebildumi, tad mums būtu jāmācas čurāt sēdus. Audzinātaja tik noteica, ka Lauris ir patstāvīgs, pats aizejot paņemot podu visu izdarot ļoti kārtīgi. Tāpēc viņu pat nesēdina ar visiem uz poda, jo Lauris sakot, ka jau pačurājis un vairs negribot.

Visvairāk priecēja tas, ka Lauris mierīgi aizgājis gulēt pusdienas laiku 13, jo parasti mājās viņš to darija ap 15. Audzinātāja teica, ka Laurim esot bijis cieš miegs un uz 15 pat esot bijis jāmodina.

Tad nu arī aizbraucot mājās Lauris nepārstāja runāt par bērnudārzu un teica, ka rīt iešos atkal. Tad nu redzēsim kā diena būs izdevusies šodien, bet par to uzrakstīšu jau rīt.

 

Ja jārunā par to, kā risināju situāciju par to, ka Lauris iet mazākā grupiņā. Vienkārši izrunājos ar bērnudārza vadītāju un sapratu, ka šī lieta vienkārši nav atrisināma vismaz šogad, jo vienaudžu grupiņā jau ir tā vairāk par 2 bērniem nekā iespējams uzņem šajā grupiņā un 4-gadniekos ir tāda pati situācija, tad nu viņas risinājums bija šāds- ka 5 bērni tiek ielikti mazajā grupiņā. Jāsaka, ka pie situācija, kad bērnudārzā vispār ir tikai 6 grupas un trīs ir sagatavošanas grupas skolai, tad šis ir tiešām optimālais variants.

Pārunājot situāciju mājās ar draugu nospriedām, ka lai šogad tad viss paliek un nākamgad tad jau domāsim. Draugs tik noteica, jāpriecās, ka vispār dārziņā tikām 3 gados.

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv