Laiks pateikties savam tētim par rūpēm

Laiks pateikties savam tētim par rūpēm

16. Dec 2013, 17:48 Banija Banija

Izlasot konkursa virsrakstu, bez liekas domāšanas bija skaidrs, kam es dāvinātu jaunu telefonu. Protams, ka savam tētim!

Protams, ka mans tētis ir pats labākais tētis uz pasaules. Savulaik, lai spētu mums ar brāli nodrošināt visu skolai nepieciešamo, mums būtu iespēja apmeklēt mūzikas skolu, pulciņus, viņš strādāja vienlaicīgi vairākos darbos. Dienās, kad pamatdarbā bija brīvdiena, viņš devās strādāt uz otru darbu, savukārt vakaros un dažkārt arī svētkos ņēma tā sauktās haltūras, lai tikai mums, savai ģimenei, spētu nodrošināt pēc iespējas labākus apstākļus.

Atceros, kā toreiz, kad mamma bija slimnīcā, jo pasaulē nāca mans mazais brālis, tētis man pina no rītiem bizes, vakaros lasīja priekšā pasakas, bet no rītiem pakoja mani siltās drēbēs, lai ar ragaviņām vilktu uz bērnudārzu. Vēl tagad prātā stāv neliela epizode, kad tētis man sien mutei priekšā šalli, lai būtu silti, sēžot ragaviņās puteņa laikā, bet es izmisīgi viņam saku: „Es negribu, ka muti sien ciet!” :) Šīs un vēl citas neskaitāmas ainiņas palikušas prātā tik svaigā atmiņā, it kā tas būtu noticis tikai vakar, bet... ir pagājuši jau vairāki desmiti gadu.

Tieši tādēļ mēs, tēta bērni, vēlamies viņu iepriecināt, svētkos dāvinot jauno Nokia Lumia 520. Jau tagad, iedomājoties, kā tēta sejā raisās smaids, viņam atverot rūpīgi iesaiņoto telefonu, ap sirdi kļūst tik silti...

Mūsu tētim Nokia Lumia 520 būtu svētku ideālā dāvana, jo vēl aizvadītajā nedēļā mamma ziņoja, ka tēta vecā, vairākus gadus kalpojusī Nokia, nu ir izdomājusi doties pelnītā pensijā, sadaloties pa sastāvdaļām. Lai tētis nepaliktu bez telefona un viņa mazdēls Robītis viņu varētu iepriecināt, piezvanot sestdienas vakarā no Rīgas uz Liepāju, lai izrunātu savus pirmos apgūtos vārdiņus, zinu, ka šī būtu tēta labākā svētku dāvana.

Kādēļ tieši Nokia Lumia 520? Tādēļ, ka tā ir Nokia. Nokia, kā zināms, pats par sevi ir liela vērtība. Un mūsu tētis ir liels pārbaudītu vērtību piekritējs. Jau vairākus gadus pēc kārtas viņš ir nelokāms Nokia lietotājs, kurš vienmēr snobiski pavīpsnā par tiem, kas izvēlējušies citas markas telefonus. Jo tētaprāt, Nokia – tā ir izcila, sevi pierādījusi vērtība.

Mūsu tētis noteikti novērtēs Nokia Lumia 520 displeja pārskatāmību, jo tagad, iekāpjot jau otrajā dzīves pusē, redze vairs nav tā asākā, tādēļ svarīgi, lai burti un cipari būtu lieli. Mūsu tētis noteikti arī atzinīgi novērtēs iespēju telefonā saņemt jaunākos e-pastus ar mazdēla bildēm, nofilmēt ar telefona palīdzību, kā Robītis cieši apskauj suņu meiteni Džīnu, telefonā uzspēlēt spēlītes. Jo tikai naivais domā, ka spēlītes ir domātas tikai bērniem.