Grāmatā «Bērni ēd! Brokastis. Pusdienas. Vakariņas.» atradīsi daudzas un dažādas idejas, kā papildināt un pilnveidot jau zināmas receptes, kā arī idejas jauniem ēdieniem. Veidojot grāmatu, īpaši piedomāts pie tā, lai receptes var gatavot gan bērni saviem vecākiem, gan vecāki bērniem, kā arī lai maltīti varētu baudīt visa ģimene kopā. Receptēs tiek izmantots pēc iespējas mazāk cukura, ļoti tiek piedomāts pie tā aizstāšanas ar citām izejvielām, bet, protams, ir dažas kūkas, kurās bez cukura nu nekādi neiztikt. Tāpat grāmatā atradīsi skaistas, garšīgas un interesantas idejas bērnu ballītēm un vērtīgus padomus no Signes pašas pieredzes.
Grāmata būs pieejama visās «J. Roze» grāmatnīcās, u/v «Stockmann», «Valters un Rapa», «Zvaigzne ABC», «Globuss», «Manilla», «Riija» un citās tirdzniecības vietās. Aptuvenā cena veikalos – 14,99 EUR.
Grāmata šobrīd ir pieejama visos Maxima XXX veikalos. Drīzumā meklējiet to arī Maxima XX!
Gaidām tavas salātu receptes līdz 15.maijam tepat, komentāru joslā!
Māmiņu Klubs
Pašlaik spēcinošā salātu recepte topā ir svaigie salāti: redīsi, salāti, lociņi un dilles izaudzēti savā siltumnīcā un klāt kāds veikalā pirktais gurķis, tomāts.
Bet vēl arī vitamīnu salāti, kas mūsu ģimenē ļoti garšo ir:
Avokado salāti
2 avokado
- 2 tomāti
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 1 neliels ābols
- 1 citrons
-nedaudz dilles
Pagatavošana:
Visu sagriež mazos gabaliņos (kā rosolam) Bļodiņā sajauc ar olīveļļu, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus. Gatavs!
Lai pagatavotu manus spēcinošos salātus, galvenokārt, ir vajadzīgas divas pamatlietas: salātu lapas (lai būtu salāti) un gaļa vai tuncis (lai būtu sātīgi) pārējais ir, kas garšo un improvizācija. Es šos salātus ēdu rīta pusē un dēļ sātīguma var pat līdz vakariņām "izvilkt." Tātad šoreiz man tapa ar vistas fileju, ko sagriežu mazos gabaliņos un ar garšvielām apcepu, kad gandrīz gatavs pārkaisa mandeļu skaidiņas. Kamēr gaļa apcepas šoreiz sagriezu salātus, avokado, gurķi, tomātus, puķkāpostus, mazās kukurūzas, svaigo sieru, dilles, piebēru spinātu lapiņas. Visu liek bļodā, pa virsu gaļa ar mandeļu skaidiņām, apmaisa ar pesto un nedaudz eļļas. Kad taisu ar tunci tad tunča eļļa ir gana laba saistviela, ka citas mērces, eļļas nevajag, ar dārzeņiem, sieriem, sēklām variēju.