Kādu D vitamīnu izvēlēties

Kādu D vitamīnu izvēlēties

18. Feb 2019, 10:24 Anettte_G Anettte_G

foto: pexels.com

Kopš dēla dzimšanas gan viņam devām, gan paši lietojām ĢĀ izrakstīto Vigantol 0,5 mg/ml . Nu jau kārtējā pudelīte izlietota, taču bērns jau ir pietiekoši liels, lai testētu ko jaunu. Vigantol nešķiet diez ko parocīgs lietošanai, turklāt vienmēr nepieciešama recepte. 

Izlasot gan te pat Māmiņu Klubā, gan redzot aptiekā, biju nolēmusi izmēģināt izsmidzināmo D vitamīnu.  Biju dzirdējusi, ka šis nav jādod katru dienu, kas būtu mums parocīgāk, jo dažkārt piemirstas. Stāvot pie kases un aprunājoties ar aptiekāri, nonācu lielā nesaprašānā, kā rezultātā vispār šo produktu neiegādājos.

2000 deva esot par lielu 2 gadniekam, turklāt D vitamīns esot jālieto katru dienu, jo neuzkrājoties. Kāda ir jūsu piereze ar šo konkrēto uztura bagātinātāju?

Aptiekāre ieteica šo, kam deva esot mazāka.

Ļoti gaidīšu atsauksmes. Paldies!!!

lauvinja lauvinja 18. Feb 2019, 15:12

Anettte_G
Lasīju, ka esot pētījumi, kas pierāda, ka regulāri lietojot mazāku devu, efekts ir labāks, nekā neregulāri lielākas devas.

laachukinsh laachukinsh 18. Feb 2019, 13:53

Lietojam Vigantol kopš 2mēn vecuma (tagad 11 mēneši) katru dienu,kā norādījis ĢĀ. Lai ērtāk, es noņēmu to pilināmo uzgali un dodu ar pipeti. Ātrāk var iepilināt mutē. Mums stāv vannasistabā plauktiņā, ērti katru rītu pārģērbjot un pucējoties dienai iedot. Citi ir uztura bagātinātāji, nav tik labi pārbaudīti līdzekļi. Pati arī lietoju, d vit analīzēs ir normā vienmēr, bet tikai mazliet virs zemākā rādītāja.

Anettte_G Anettte_G 18. Feb 2019, 13:20

@Mamm.mamm- Lvl devāt katru dienu?
Es vienkārši nesaprotu- sanāk, ka deva lielāka kā Vigantol, bet joprojām arī mis tad jādod katru dienu!?

Mamm.mamm Mamm.mamm 18. Feb 2019, 12:11

Jāņem vērā D vitamīna analīžu rezultāti un bērna izmērs, svars.
Ja trūkst D vitamīns un bērns ir liels, konsultējoties ar pediatru, var dot to LYL. Kad vecākajam bija gads, pediatre teica to lietot.
Es gan biežāk par D vitamīnu atceros, kad bērni jau guļ. Sanāk iedot ļoti reti. Bet, cenšos. Rakstu zīmītes sev, ceļu ārā pudelīti...
Mums tas Vigantols bija krietni par stipru. Parādījās ļoti izteiktas reakcijas pec tā lietošanas. Bet, ta esot daudziem. Tagad, kad dodam, dodam Nateo.

lauvinja lauvinja 18. Feb 2019, 10:57

Vigantoil ir pārbaudīts. Tas tiešām darbojas.
Pagaidām par citiem pārliecinošu ziņu nav.