Kā svētkos iepriecināt bērnudārznieku? Idejas dāvanām ar pievienoto vērtību

Kā svētkos iepriecināt bērnudārznieku? Idejas dāvanām ar pievienoto vērtību

17. Dec 2020, 14:42 DivuMeituMamma DivuMeituMamma

Esmu par jēdzīgām dāvanām – tādām, kas rada bērnam jaunu pieredzi, piemēram, palīdz apgūt kādu jaunu prasmi. Diemžēl lielveikalu plauktos šādu variantu nav daudz, tāpēc dāvanas ar pievienoto vērtību parasti dodos meklēt interneta plašumos. Zemāk apkopoju idejas, kuras var noderēt tiem, kas meklē, ar ko iepriecināt bērnudārznieku. Kaut kas derēs arī lielākam bērnam. Šis saraksts ir mūsu ģimenes pieredzē balstīts  -  katru no šīm dāvanām ir vai nu saņēmusi/ drīzumā saņems meita, vai nu mēs paši kādam esam dāvinājuši.

Šūšanas komplekti

Lieliska iespēja trenēt mazos pirkstiņus un apgūt darbošanos ar adatu un diegu. Cik man zināms, Latvijā šo var dabūt vairākos interneta veikalos. Ir komplekti dažādiem vecumiem, turklāt gan meitenēm, gan puikām.

Attīstošo žurnālu abonements

Dāvana, kura priecēs bērnu visa gada garumā. Mūsu gadījumā divus gadus pēc kārtas „Ķipara” abonementu meitai sagādāja omītes. Šī brīža situācijā ir ērts variants, jo to var ātri noformēt attālināti un nav jāgaida piegāde.

Ēnu teātra grāmata

Uzķēros uz reklāmu sociālajos tīklos un nevarēju atturēties, lai šo neiegādātos savai meitai. Šis ir krievu autoru produkts, kura piegādi es vēl gaidu, bet izskatās ļoti skaisti. Melnajā piektdienā ar visu starptautisko piegādi maksāja 28 eiro. Standarta cena ir ap 40 eiro. Cerams, ka arī vietējās izdevniecības drīzumā varētu piedāvāt kaut ko līdzīgu.

Grāmatas ar personalizētiem stāstiem

Arī šis nav vietējais produkts, bet līdz Latvijai piegādā un bieži vien ir dažādas atlaides. Grāmatu stāsti ir personalizēti un veltīti dažādām tēmām. Mūsmājās nu jau ir divas šādas grāmatas. Bonuss ir tāds, ka tās ir pieejamas ne tikai angļu, bet arī vācu, spāņu, itāļu, franču utml., tāpēc šī dāvana ir piemērota bērniem no daudznacionālajām ģimenēm.

Personalizēti trauki

Šo dāvanu esmu iecienījusi kā variantu raudzībām. Kamēr lielākā daļa dāvanu jaundzimušajam parasti ir paredzētas pirmajam gadiņam, šī tiks likta lietā nedaudz vēlāk. Pati biju sūtījusi krūzītes un šķīvīšus ar alfabētu, bet šobrīd viņu sortiments ir daudz plašāks, turklāt, pieejams vairākās valodās.

„Laipnu lūgti muzejā” sērijas grāmatas

Ārkārtīgi skaistas grāmatas no „Jāņa Rozes izdevniecības”, kas būs interesantas gan bērnam, gan vecākiem. Veltītas dažādām tēmām: cilvēka ķermenim, dabai, dinozauriem, vēsturei.

Naglošanas komplekti

Šie komplekti noderēs sīkās motorikas, pacietības un radošuma veicināšanai, turklāt kļūs par jauku kopābūšanas pieredzi vecākiem un bērniem darboties kopā.

Trafareti zīmēšanai un krāsošanai

Šī ir viena no tām dāvanām, kas visbiežāk tiek likta lietā mūsu mājās. Varianti šādiem trafaretiem ir dažādi – arī derēs gan puikām, gan meitenēm. Šādus komplektus varēs atrast parastajā rotaļlietu veikalā.

Smilšu zīmēšanas komplekts

Aizraujoša un pacietību veicinošā nodarbe, kuras rezultātā tiek iegūti skaisti darbiņi, ar kuriem var pat izdekorēt istabu. Mazākajiem bērniem vajadzēs vecāku palīdzību, no gadiem pieciem-sešiem jau varētu tikt galā paši.

Kustīgais alfabēts

Šī dāvana lieliski derēs, lai palīdzētu bērnam apgūt burtus – gan drukātos, gan rakstāmos.  Šādus burtus var aptaustīt no visām pusēm, kas ļaus bērnam tos ātrāk iegaumēt un iemācīties rakstīt.

Ja Tev ir idejas šī saraksta papildināšanai, droši raksti komentāros!