Kā stiprināt bērna imunitāti?

20. Feb 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemas mēnešos bērnus jo īpaši nomoka elpceļu saslimšanas un klepus, tāpēc īpaši svarīgi stiprināt imunitāti. Jautājam ģimenes ārstam, kā stiprināt imunitāti un, mainot paradumus, uzlabot veselību visai ģimenei.

Sarunā ar Māmiņu Klubu ģimenes ārste Ināra Beļēviča norāda: “Esam ievērojuši, ka rudens un ziemas sezonā pacienti vairāk slimo ar elpceļu infekcijām, kuru galvenie simptomi ir klepus un iesnas. Tiklīdz šie simptomi parādījušies, tas ir signāls, ka imunitātes problēmas organismā ir sākušās.”

Bieži vien šādās situācijās, lai atgrieztu imūno sistēmu atkal līdzsvarā, var palīdzēt dabas līdzekļi. Imunitāti var uzlabot, piemēram, ar melnā plūškoka ogu un lapu ekstraktu.

“Melnā plūškoka ogas lielā koncentrācijā satur bioloģiski aktīvas vielas, ko sauc par polifenoliem. Šīs vielas mūsu organismā notur līdzsvarā imūno sistēmu cīņā ar brīvajiem radikāļiem un antioksidantiem. Slimojot šis līdzsvars mainās,” stāsta ģimenes ārste Ināra Beļēviča.

Melnā plūškoka ogas satur arī A vitamīnu, B6 un C vitamīnu, kā arī kalciju un dzelzi.

Domājot par imunitātes stiprināšanu, atceries, ka palīdzēs arī veselīgi ikdienas ieradumi – pareiza ēšana, uzturā lietojot daudz augļus, ogas un dārzeņus, kā arī ūdens dzeršana, pilnvērtīgs miegs un aktivitātes svaigā gaisā.