Inhalācijas - viena no elpceļu saslimšanas ārstēšanas metodēm

02. Dec 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēsais un mitrais laiks bieži vien līdzi sev nes dažādas elpceļu saslimšanas. Tāpēc ir labi, ja šādām situācijām mājās pieejama pirmā palīdzība, kas palīdz uzlabot pašsajūtu.

Kā norāda VCA poliklīnikas ārste Polina Popeiko, elpceļu saslimšanas simptomi mēdz būt dažādi, taču biežākie ir paaugstināta temperatūra, kakla sāpes, iesnas un klepus. “To, vai tā ir bakteriāla, vai arī virāla infekcija, palīdz noteikt asins analīzes, taču bērniem tās ne vienmēr tiek veiktas, tāpēc ārsts vadās pēc simptomiem,” skaidro speciāliste.

Noteikta loma, lai pasargātu gan sevi, gan bērnu no infekcijām, ir vispārējais organisma stāvoklis. Tiesa, vēloties pasargāt bērnu no elpceļu saslimšanām, dažkārt vecāki cenšas bērnam nodrošināt pēc iespējas sterilāku vidi, taču tādējādi tiek panākts pretējs efekts. “Bērnam ir kaut nedaudz jāslimo, lai izveidotos imunitāte. Tāpēc ir normāli, ja bērns 6 – 8 reizes gadā pārslimo elpceļu slimības,” teic ārste, piebilstot, ka šādās situācijās vecākiem nevajadzētu satraukties, jo svarīgākais ir sekot līdzi tam, lai bērns justos labi.

Speciāliste skaidro, ka profilaktiski pret infekcijām iedarbojas došanās pastaigās, telpu vēdināšana, kā arī vingrošana. “Profilaktiski, lai elpceļu saslimšanas būtu retāk, rekomendējami ir elpošanas vingrinājumi. Mazākus bērnus var mudināt pūst balonus, ziepju burbuļus, spalviņas, papīra gabaliņus, jo tādējādi tiek veicināta bronhu drenāža,” skaidro ārste. Viņa norāda, ka situācijās, ja tomēr piemeklējusi elpceļu saslimšana, saudzīgs ārstēšanas veids ir inhalācijas. Tās ieteicamas, piemēram, pneimoniju, laringīta u.c. saslimšanu gadījumā.

Māmiņu Klubs iesaka pārvietojamo, īpaši kluso un vieglo:

EVOLU inhalatoru NANO AIR

• Ergonomisks, īpaši viegls un kompakts
• Darbības laikā nerada troksni, iespēja veikt inhalāciju bērnam guļot    
• Viegli rīkoties, vadība ar vienu pogu
• Nepārtraukts darbas režīms 10 minūtes un tas automātiski izslēgsies pēc 10 minūtēm
• Pilnībā uzlādētas baterijas darbības laiks ir līdz 60 minūtēm
• Viegli nomaināmas detaļas: iemutis, bērnu un pieaugušo maskas
• USB savienotājs
• 2 iebūvētas litija baterijas
 
Nebulaizers EVOLU ir neaizstājama ierīce elpceļu slimību gadījumos, tos ieteicams lietot gan pieaugušajiem, gan bērni, tāpēc ir vēlama mājā tā klātbūtne.

Nelietojiet šķidrumu, kas satur esterus, eļļu vai cietas daļiņas, ieskaitot augu ekstraktu ar nogulsnēm, kā arī eļļu saturošus medikamentus.

Kur iegādāties inhalatoru:

www.nuko.lv

www.220.lv

www.azeta.lv

www.internetaptieka.lv

www.apotheka.lv

Benu aptiekās

Euroaptiekās