Ja paši vecāki ēd sabalansēti, ar prieku bauda dārzeņus, augļus un veselīgas uzkodas, arī bērni daudz vieglāk pieņem šādus ēšanas paradumus. Gatavojam kopā ar divu bērnu māmiņu Lauru veselīgu uzkodu, kuru ērti paņemt līdzi piknikā!
Laura ikdienā izvēlas Latvijā audzētus un ražotus produktus, priekšroku dodot ražojumiem ar “bio” atzīmi, jo, kā atzīst jaunā māmiņa, mēs esam tas, ko ēdam.
Dodoties laukā kopā ar bērniem, Laura gatavo burito ar humosu, dārzeņiem un šķiņķi. Maltītes pagatavošana ir ātra un viegla, un tās tapšanā var iesaistīt arī mazos palīgus.
Burito pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas: lavašs, vraps vai tortilja, ģimenes iecienītākie dārzeņi un zaļumi, šķiņķis, humoss.
Pagatavošana: uz pamatnes uzklāj humosu, virsū liek dārzeņus un šķiņķi, visu sarullē.
Bērnu iesaistīšana ikdienas maltīšu gatavošanā arī ir viens no pamatpunktiem, lai bērns zinātu, kā ēdiens rodas, kas tajā iekšā, un parādītu, ka no veselīgiem produktiem var pagatavot ļoti gardu maltīti.
Desertam Laura izvēlējusies čia sēklu pudiņu ar smūtiju.
Čia pudiņa pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas: divas ēdamkarotes čia sēklu, 200 ml kokosriekstu piena, agaves sīrups vai medus, “Rūdolfs” smūtijs, ogas dekorēšanai.
Pagatavošana: čia sēklām pievieno kokosriekstu pienu un agaves sīrupu vai medu. Visu samaisa un lej burciņā, pievienojot “Rūdolfs” smūtiju. Dekorē ar ogām.