Galvenās bērnu zobu veselības problēmas - stomatīts, nepareizs sakodiens un kariess

Galvenās bērnu zobu veselības problēmas - stomatīts, nepareizs sakodiens un kariess

21. Mar 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki labi atceras, ka bērni, kuriem aug pirmie zobi, ir nemierīgi, raudulīgi un slikti guļ. Kad zobiņi ir izauguši, svarīgi tiem nodrošināt regulāru un sistemātisku kopšanu. Piemēram, kariesa profilakse ir jāuzsāk pēc iespējas agrāk, jo šī slimība nesaudzē nedz pieaugušos, nedz arī bērnus.

Zobārstniecības un estētiskās medicīnas klīnikas “Sky Dream Clinic” ārstu komanda apzinās, cik lielas bailes zobārstniecības kabinets reizēm var radīt bērniem un viņu vecākiem. Lai mazinātu lieku satraukumu un radītu komforta sajūtu Jūsu bērnam, atrodoties zobārsta krēslā, klīnika “Sky Dream Clinic” piedāvā jaunu skatījumu uz ārstēšanas procesu.

Raugoties no mūsu ārstu prakses, bērnu vecāki griežas pēc palīdzības tikai tad, kad viņu atvasēm ir jau izteiktas zobu sāpes un ir nepieciešama nopietna ārstēšana. Ja Jūsu pediatrs nav Jums ieteicis apmeklēt zobārstu, izdariet to paši. Piena zobi ir „viltīgi”, jo saslimšanas process ātri progresē un reizēm ir grūti pamanāms.

Ir plašs faktoru loks, kas spēj izraisīt zobu saslimstību: ģenētika, ekoloģija, nepareizs uzturs. Pēc mūsu ārstu novērojumiem galvenās problēmas, kas rada raizes bērniem, ir stomatīts, nepareizs sakodiens un kariess. Piemēram, dažiem vecākiem ir uzskats, ka kariess piena zobiem nav jāārstē. Labāk pēc viņu domām tādus zobus izraut un ļaut to vietā augt jauniem. Tas ir pilnīgi nepareizi! Pāragra piena zobu ekstrakcija var novest pie nopietnām problēmām, kas negatīvi ietekmēs pastāvīgo zobu turpmāko veidošanās procesu. Lai nepieļautu tādas kļūdas, ir nepieciešama savlaicīga zobārsta konsultācija. Ir arī ļoti svarīgi, lai pirmā bērnu došanā pie zobārsta neizraisītu nepatīkamas emocijas.

“Sky Dream Clinic” ir izstrādājusi daudzpusīgu izklaidējošu programmu, bērniem dodoties pie klīnikas zobārstiem. Ārstēšanas process ir apvienots ar spēles elementu, kas palīdz mūsu ārstiem labāk izprast bērna psiholoģiju. Lai mazinātu jaunā pacienta satraukumu, klīnikas zobārstam ir zobu fejas tērps. Tas ir viens no procesa elementiem, kas palīdz ārstam izveidot draudzīgu kontaktu ar bērnu.

20160317160555-57894.jpg

Tāpat pārdomāts ir kabinetu noformējums, krāsainās sienu aplikācijas patīkami pārsteidz gan bērnu, gan viņa vecākus. Pirms uzsākt ārstēšanu, bērnam ļauj izvēlēties jaunās plombas krāsu, piemēram, zilu, rozā, dzeltenu. Mūsdienu anestēzija nodrošina komfortablu un nesāpīgu zobu ārstēšanu, bet datoru rentgendiagnostika ļauj noteikt precīzu diagnozi. Pats bērns ārstēšanas laikā skatās savu iemīļoto multiplikācijas filmu. Un noslēguma posmā mūsu jaunais pacients tiek apbalvots par drosmi, saņemot jauku dāvanu no klīnikas personāla.

20160317160545-68853.jpg

Balstoties uz līdzšinējo praksi darbā ar bērniem, jāatzīst, ka dotā ārstēšanas pieeja veiksmīgi pilda savus uzdevumus. Ja Jūs vēl neesat bijis ar savu bērnu pie zobārsta, tad mēs iesakām sākt ar zobu higiēnu un profilaktisko apskati. Bērnam jau no mazotnes ir jāveido pozitīva attieksme pret savu zobu veselību – vēlāk Jūsu bērns būs Jums par to pateicīgs!  
 
Protams, par savu zobu veselību nav jāaizmirst arī vecākiem.“Sky Dream Clinic” sniedz iespēju pilnveidot smaida estētiku un veselību, izmantojot mūsdienīgu, augstas kvalitātes stomatoloģijas iekārtu un instrumentus, balstoties uz mūsu speciālistu pieredzi un zināšanām.

Sky Dream Clinic

Bērzaunes iela 7, Rīga 

20160225182152-56995.jpg

 info@skydream.lv

https://www.facebook.com/skydreamclinic/?fref=ts