Māmiņa: Galvenais miers un pacietība!

Māmiņa: Galvenais miers un pacietība!

14. Jan 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izstāstīšu,kā mēs sadzīvojam ar bērnu nakts enurēzi.

Dēlam ir 6 gadi. No autiņbiksītēm dienas laika atvadījamies 1,9 vecumā, bet uz nakti autiņbiksītes likām,jo nevarējām pieradināt izgulēt visu nakti sausu. Bija sausas un bija slapjas naktis. Īsti vairs nevaru atcerēties , bet ik pa laikam mums slapjās naktis pastiprinajās un ik pa laikam bija arī sauso gultu periods.

Paralēli tam pamaniju,ka puikam uz čurīša ir balt isacietējumi zem ādiņas,ka ķirurgs izskaidroja,tad tie ir ta pat kā sviedri izdalās,puikiem tur arī izdalās šķidrumiņš,kas dēļ tā,ka nevarēja atbīdīt līdz galam ādinu-sakrājas tur,jo netiek klāt,lai izmazgātu. Tā pat ķirurgs teica,ka arī šī lieta var ietekmēt čurāšanu gultā un ka javeic operāciju-fimoze! Tā arī darījām.Protams čurāšāna turpinājās.
Gājām pie neirologa,kas ieteica lietot Magne B6 un iet uz smilšu terapiju pie psihologa.

Tā arī darījam.Pēc 10 nodarbībām,čurāšānu ka ar roku noņēma. Tad piedzima mums māsa un čurāšāna atkal mēneša laikā atsākās. Atkal gājām uz smilšu terapiju. Pēc 3 nodarbībām atkal čurāšāna beidzās.Un tad atkal pēc 2 ned sākās...Atkal gājam uz smilšu terapiju, bet nu jau vairs arī tas nelīdzēja....Metām mieru iemeslu un risinajumu meklēšanai un turpinājām mierīgi dzīvot. Dēlu nekad nekauninajām par slapjo gultu. Regulāri pirms gulēšānas pieskatījam,lai vairākas reizes aiziet uz podu un daudz nedzer pēc 18.00.Pirms miedziņa teicām,lai pasaka sev,ka gulta būs sausa,ka pamodīsies,kad sagribēsies uz podu. Teicām,ka tā pat ka iesnas arī no slapjām gultiņām izārstēsies. 

Čurāšāna beidzās mēnesi pēc tam,kad pārvācos ar bērniem pie vīra uz citu pilsētu,kur viņš strādāja. 
Patiesībā čurāšāna beidzās tajā dienā,kad bijam pie nefrologa uz konsultāciju.Viss-no tās dienas pa sauso :). Esam pēc tam vēl bijuši uz nieru sonogrāfiju,kur mums apstiprināja,ka ar nierēm viss lieliski.Tājāk gājām taisīt urofloumetriju, bet nesanāca,jo mazais nenocietās un un pacurāja pirms procedūras, bet vajadzīgs bija pilns pūslis. Daktere apskatīja sonogrāfiju un urīna analīzes un teica,ka liekas viss būs mums ok.Ka emocionāls mums puika.

Ļoti ceru,ka šis laiks mums dabīgi beidzies,jo nu godīgi nav viegli. Puika katru nakti nebija izgulejies,jo pa nakti slapjais palags jāmaina.Arī man jaceļas ne tikai pie māsas pa nakti, bet vēl pie puikas,lai mainītu palagus.

Ko varu citiem novēlēt?Mieru un pacietību.

Dina

Savus blogus pievienojiet www.bernuenureze.lv caur podziņu:

 

Ikviena bloga autorei dāvināsim DryNites® uzsūcošas nakts biksītes!