DISKUSIJA: Cik izmaksā bezmaksas dārziņš?

DISKUSIJA: Cik izmaksā bezmaksas dārziņš?

07. Aug 2014, 09:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad sākam bērnu laist dārziņā, nereti uzreiz neaizdomājamies par to, kas šajā dārziņā nozīmēs izdevumus. Paskaistīsim, cik apmēram naudiņas aiziet jums uz vienu pirmsskolnieku dārziņā!

Mani vidējie izdevumi gadā:

Grupas fonda nauda: 3-7 eiro mēnesī, tas ir 36-84 gadā

Ko no fonda naudas apmaksā: vienreizlietojamie trauki ūdenim, dāvaniņas dzimšanas dienām, koncerti, izrādes, pasākumi, cienasts bērniem, piemēram, uz Līgo svētkiem (siers, kvass), dāvanas audzinātājām uz dz.d., rotaļlietas.

Ja jums ir vēl kaut kas cits, droši rakstiet!

Dzimšanas dienai: cienasts grupiņai sākot no 10 eiro

Ziemassvētki, Jaunais gads: te ir ļoti individuāli - sākot no 10 līdz pat 60 eiro (kas arī ir dzirdēts): Ziemassvētku vecītis (izrāde), dāvanas bērniem un audzinātājām.

Fotografēšanās: no 10 eiro - atkarībā kādu foto komplektu izvēlas (un tas par vienu fotografēšanās reizi)

Ēdināšana: Apmēram 30-40 eiro mēnesī

Vidēji tie ir 446 eiro gadā, jeb vismaz 37 eiro mēnesī.

Un tas viss ir neņemot klāt vēl speciālu apģērbu sportam, dejošanai - krekliņi, dejošanas apavi utt.

Kas vēl?

Uzrakstiet, kādi izdevumi ir jums!

Ilonа Ilonа 07. Aug 2014, 12:09

Sadzīves ķīmija, higiēnas preces Rīgas pirmsskolas izglītības iestādei jānodrošina no iestādes budžeta līdzekļiem. Saskaņā ar Izglītības likumu individuālie mācību piederumi (izglītojamā personiskās lietošanas priekšmeti un materiāli, kuri tiek izmantoti kā mācību līdzekļi vai saistībā ar mācību iespēju nodrošināšanu: kancelejas piederumi, apģērbs un apavi, atsevišķu mācību priekšmetu (sports, mājturība un tehnoloģijas u.c.) obligātā satura apguvei nepieciešamais specifiskais apģērbs, apavi un higiēnas piederumi, materiāli, kurus izmantojot mācību procesā audzēknis rada priekšmetu vai produktu savām vajadzībām, jānodrošina vecākiem.

mamma27 mamma27 07. Aug 2014, 11:55

Bezmaksas valsts dārziņš man arī vienmēr ir licies interesanta padarīšana😀
Mūsu izdevumi: ēdināšana ap 40 eiro vienam bērnam.
fonds mums bija 3ls,tatad tagad 4,27eiro(bet tas protams nav spiesta lieta- tomēr uzskatu ,ka vajag,jo i r sīkumi,ko vajag iegādāties un gada beigās ari kādas jaunas rotaļlietas nopērk.)
Vēl mums ir arī dejošana un angļu valda-katra maksā 14 eiro(divreiz nedēļā nodarbība)Var jau neiet,bet nu ja grib ,lai bērns attīstās normāli,tad gan domāju,ka vajag.
Z-vecīts mums maksāja ap 4-5 eiro. Paciņu bērniem dod dārziņš.
Dz.d. parasti cepu kūku pati un to nepieskaitu pie izdevumiem,jo tas ir prieks mazajiem.
Protams ikgadējie materiāli- zīmuļi, dzēšamgumijas, penālis un citas lietas,tas manuprāt normāla lieta .Tas arī ir gan skolā, gan mājās. Nu vajag to visu bērniem.
Nu kopumā jau dārgi nesanāk- vidēji man sanāk 75 eiro mēnesī vienam bērnam. Tā kā man ir divi ,tad tie ir 150 eiro par dārziņu.

07. Aug 2014, 09:45 aab

Nepieciešamie materiāli bērnu nodarbībām - plastilīns, zīmuļi, krāsas utt. ir Valsts apmāksāti ikvienam bērnam, kas apgūst pirmskolas izglītības programmu.

aab aab 07. Aug 2014, 08:45

pirmais gads dārziņā ir nolauzts veiksmīgi un tagad var vieglāk spriest par izmaksām.
fonda nauda - 10€ pusgadā. no šīs naudas tika pirkti nepieciešamie materiāli bērnu nodarbībām - plastilīns, zīmuļi, krāsas utt. kā arī tika simboliskas dāvanas audzinātājām. un balviņas sporta svētkiem.
koncerti - apm. 1.5€/mēn.
fotografēšanās - ja nekļūdos, tad bija 7.90€. bildes smukas, tiešām patīkamas.
ēdināšana - vidēji 35€/mēn.
dzimšanas/vārda dienas - mūsu grupiņā pārsvarā nesam augļus. tie ir veselīgi, nav arī jāuztraucās vai tajos nav kaut kas aizliegts no sastāvdaļām. mums dārziņā ir veseli noteikumi par to, kas drīkst būt un kas nedrīkst būt cienastu sastāvā. bet nu apm 5€ uz katriem svētkiem (tātad pa gadu sanāk apm. 10€).
drēbes - češkas šogad būs no pagājušā gada, zandales var iegādāties uz atlaidēm veikalos, sporta drēbes ir vienkārši legingi un krekliņš. drēbes var pasūtīt internetā skaisti skaistās par lētu naudu. un vēl jaunas.

tā kā meita iet pašvaldības dārziņā, tad šīs izmaksas nav nekas īpašs un mega liels. savādāk būtu, ja viņa ietu privātā dārziņā.
jaunajā mācību gadā gan būs papildus izdevums katru mēnesi - deju nodarbības! pagaidām cenu gan nezinu, bet varētu būt apm. 20€/mēn. nav jau obligāts pasākums, taču zinām ar vīru, ka gribam meitu sūtīt dejot. tad nu atradīsim kopējā budžetā naudu arī šai pozīcijai 😀

lauvinja lauvinja 07. Aug 2014, 08:31

Izdevumi ikmēneša kultūras pasākumiem - teātris, leļļu teātris, stikla pūtēji un taml. līdz 1 eiro mēnesī (brauca uz b/d).

Ēdināšana - neesmu pārliecināta, ka mājās ēdinšāna iznāktu lētāk.....

Sporta tērps - kāds tur sporta tērps - trikotāžas bikses/šorti un t krekls, vispār neiespringu uz šo te, kas skapī bija to vilku. Jā, vingrošanas čības mājās nevajag, bet ja nu akurāt, tad var izlīdzēties ar zeķēm ar neslīdošo apakšu un tās vingrošanas čības jau ar milzu naudu nemaksā.

Fonda nauda - kā vecāki vienojas tā ar notiek, esiet drosmīgi un izsakiet savu viedokli vecāku sapulcē, jo lielākoties citi vecāki nav ar ekstrasensu spējām, lai spētu nolasīt jūsu domas.

Bez tam bērns skolas vecumā izmaksā vairāk 😀