Daiļslidošana – grācija un spēks

Daiļslidošana – grācija un spēks

12. Feb 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūti atrast cilvēku, kurš ir pilnīgi vienaldzīgs pret tādu skaistu sporta veidu kā daiļslidošana. Tu arī sapņo redzēt, kā tavs dēliņš vai meitiņa graciozi griežas dejā uz ledus? Stadiona "Daugava" trenere Marika Nugumanova pastāstīs vairāk par šo brīnumaino sporta veidu.

Trenere stāsta, ka nodarbojoties ar daiļslidošanu, bērns attīstās daudzpusīgi, šis sporta veids disciplinē, trenē fizisko iznesību, koordināciju, meitenes padara graciozas, bet zēnus apveltī ar lielisku stāju un pamatīgu spēku.

Pastāv stereotips, ka šis sporta veids pamatā ir sieviešu sporta veids, un tomēr trenere ir pārliecināta, ka zēni var slidot un gūt lielus panākumus šajā jomā, jo pāru daiļslidošanā bez partnera neiztikt.

Mēģināt bērnu vest uz slidošanas nodarbībām var no 3-4 gadu vecuma, grupa sastāv no 8-10 cilvēkiem, pie tam, īpaša sagatavošanās vai prasmes nav nepieciešamības. Grupā ņemti tiek visi, kas to vēlas. "Mēs pieņemam absolūti visus bērnus, mācām viņiem slidot, bet vēlāk viņi iziet atlasi", - paskaidro Marika.

Ja bērnam ir dotības daiļslidošanā, treneris ļauj izvēlēties vecākiem, vai viņi vēlas bērnu pievērst šim sporta veidam hobija līmenī, vai tomēr audzināt bērnu kā sportistu, kurš varētu gūt panākumus.

Daudzi vecāki baidās dot priekšroku daiļslidošanai, jo uzskata to par ļoti traumatisku sporta veidu. "Daiļslidošana nav mazāk traumatiska par skrituļslidošanu, jo krist uz asfalta ir sāpīgāk kā krist uz ledus", - apgalvo Marika Nugumanova. Viņa stāsta, ka treniņos traumu ir samērā maz, jo treneru uzdevums ir iemācīt bērnus pareizi krist, lai izvairītos no nepatikšanām.

Nodarbošanās ar daiļslidošanu pozitīvi ietekmē ne tikai bērna organisma fizisko attīstību, bet arī veselību, jo bērns tiek norūdīts, un arī tas vēl nav viss - patīkamais tiek apvienots ar lietderīgo, jo daudziem bērniem patīk apmeklēt treniņus, un vēl labāk: viņi no tā gūst lielāku baudu, kā no vienkāršiem hobijiem.

Māmiņu Klubs