Ciemos pie bitēm uz Laumu dabas parku!

Ciemos pie bitēm uz Laumu dabas parku!

28. Aug 2014, 16:40 lauvinja lauvinja

Kādā jaukā, bet diezgan karstā svētdienā, bijām ciemos pie Bitēm uz Laumu dabas parku, kas atrodas Talsu rajonā Īves pagasta Laumās. Precīzu atrašanās vietu var atrast parka interneta vietnē.

Pieejamas vairākas interaktīvas takas – bērniem lielu prieku izraisīja Sporta taka, jo tā ietver dažādas aktivitātes. Sacenzdamies, spiegdami un kašķēdamies par to, kurš veiklāks un ātrāks, trasi pieveicām diezgan ātri.

Tālāk ceļš veda uz Bišu taku, kura stāsta par bitēm un bišu saimes dzīvi, takā ir koka skulptūras, informatīvi punkti un takas galā iespēja apskatīt dzīvas bites bišu stropā. Ekskursija ar gidu ir informatīvāka un atraktīvāka, bet jāizvērtē cik daudz bērni ir gatavi klausīties. Bišu stropa apskate ir pieejama par papildus samaksu un bitenieka pavadībā (kādreiz bija iekļauta cenā). Es saprotu vēlmi nopelnīt vairāk, tomēr īsti šāda kārtība man nešķiet pareiza, vēl jo vairāk – par to, ka tā ir papildus maksu uzzinājām nokļūstot līdz bišu takas galam, samaksāt uz vietas nevar, bet skriet uz biļešu kasi nudien negribējām. Pērkot biļetes par šo mūs neinformēja.

Augu taka patiks botāniķiem un skaistuma baudītājiem. Vairāk vecāku priekam un acu mielošanai, nekā bērniem.

Meža taku var izstaigāt tāpat, bet mežs paliek mežs tāpēc nav jābrauc uz parku. Tomēr tā pārklājas ar disku golfa taku. Disku golfs ir jautra aktivitāte visai ģimenei – kurš veiksmīgāk ar mazāk metieniem trāpīs lidojošo šķīvīti grozā no iezīmētās starta līnijas! Katram savs disks, 18 grozi, pietiekami gara trase! Nemaz tik viegli negāja un uzvarētājs ne vienmēr bija kāds no pieaugušajiem! Jāpiebilst, ka disku golfa spēle ir par atsevišķu samaksu.

Vēl ir apskatāma Putnu taka, ko gan mēs neizdarījām, jo laiks bija karsts un disku golfs pusotras stundas garumā saulē mums bija atņēmis gana daudz spēka.

Darba laiks 10:00 – 18:00 Brīvdiena - pirmdiena

Ieejas maksa:

Pieaugušajiem – 4.50 EUR
Pensionāriem – 3.00 EUR
Skolēniem – 3.50 EUR

Pirmskolas vecuma bērniem grupās – 2.20 EUR
Ģimenei –12.00 EUR ( vecāki ar nepilngadīgiem bērniem)

 

Maksa par disku golfa spēli:

Pieaugušajiem – 3.00 EUR 

Skolēniem –  2.50 EUR

Ģimenei –  7.50 EUR ( vecāki ar nepilngadīgiem bērniem) 

Gada karte - 35.00 EUR

 Kā izrādījās ir arī iespēja iegādāt biļeti Ģimenei parka apmeklējumam un disku golfa spēlei – 16.00 EUR, kas ir izdevīgāk, bet par šādu iespēju mūs neviens neinformēja pērkot biļeti.

Vieta ir kopta un acis ir patīkami mielojamas pie dīķa ar burvīgām, ziedošām ūdensrozēm. Papildus bez maksas ir pieejamas piknika vietas. Tiesa, gribētāju arī netrūka! Ir arī vasaras kafejnīca ar uz vietas ceptām, gardām pildītām pankūkām. Cenas gan īsti neatceros, bet bija gana draudzīgas.

Vēl atliek piebilst, ka pasākums vairāk patiks mazliet lielākiem bērniem un skolēniem, nekā maziem pirmskolas vecuma mazuļiem.

Lai jums jauka atpūta!