C vitamīns

26. Oct 2016, 09:54 ziemelbriedis ziemelbriedis

Vai mazam bērnam var dot šķīstošo C vitamīnu (uz iepakojuma nav rakstīts). Pati stiprinot organismu dzeru, domāju vai man tagad ir jāslēpjas vai nē :)

Manā gadijumā tie ir gandrīz 3 un gandrīz 5gadi

27. Oct 2016, 16:55

Maniem vecākajiem bērniem ir 5 un gandrīz 3 gadiņi.
Viņām dodu tīro c citamīnu, tā saucamo askorbīnskābi, ko paciņās var nopirkt aptiekā. Viena paciņa maksā apmēram 15 centus. Dodu, kad jūtu, ka sāk šķaudīt, vai tad, ja temperatūra paaugstināta. Pati arī dzeru, tas ir lielisks palīgs organismam cīņā ar slimošanu. Lieki teikt, ka ne reizi bērni nav dzēruši antibiotikas un nekas nopietnāks par augstu temperature un klepu nav bijis. Bet, protams, tur jāskatās viss kopveselums- sabalansēts ēdiens, svaigs gaiss, fiziskās aktivitātes un emocionālais fons ģimenē/b.d.- ja ved..

ziemelbriedis ziemelbriedis 27. Oct 2016, 12:14

Man pašai ārsts ieteica lietot lai nostiprinātu organismu, tādēļ tā aizdomājos. Aprakstā nekur nebija rakstīts par devām, ņēmu aptiekā, bet laikam bija pazudis standarta aprakstiņš, jo iepakojumā papīrīts nebija...
Jauniešiem dodu 1/4 daļu uz lielu daudzumu ūdens, jo patīk skatīties kā šķīst un burbuļo 😀
Ogas un dārzeņi tie jau paši par savi 😉

princesemince princesemince 27. Oct 2016, 08:55

Vispār jau mediķi saka, ka neesot nekāda pamatojuma sintētiskā C vitamīna lietošanai organisma "stiprināšanai". Pēdējā laika atklājums, ka pie ARS tiek lietots cinks, tik ārstam par devām jājautā.

cecii cecii 26. Oct 2016, 22:11

Dod ogas. Nevajag sintētiskos vitamīnus. Labāk nopērc kāpostu lai grauž, sablendē dzērvenes ar medu. Vārdu sakot, visu vietējo, kas veselīgs. Brīnumlīdzeklis ir smiltsērkšķis. To jebkādā veidā - ogas kokteiļos, ievārījumos, vai sulu, vai lapas (kā tēju). Ļoti labi stiprina un palīdz.