Brīnumdarbnīca “Dimanta sēkliņas”

Brīnumdarbnīca “Dimanta sēkliņas”

03. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

8. decembrī plkst. 12.00 ģimenes ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem ir aicinātas uz dzejas un mākslas Brīnumdarbnīcu “DIMANTA SĒKLIŅAS” Raiņa un Aspazija mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Gleznošanas un masku gatavošanas darbnīca būs kā ceļojums nezināmajā, kuras sākumpunkts paslēpts Raiņa dzejolī “Zelta sietiņš”. Ikviens dalībnieks varēs skatīt pasauli “cauri sietiņa acīm” un kopā ar mākslinieci Evu Vēveri pārveidot to, bet nobeigumā dalībniekus gaidīs krāšņi svētki, kuros varēs satikt sevi un citus jau pavisam mirdzošus.

Eva Vēvere ir vizuālā māksliniece, kura plašāk zināma ar “Poētiskā Robotisma” projektiem. Tajos spēles formā tiek risināti uzdevumi īpaši izvēlētās, ar laikmetīgo mākslu saistītās platformās un notikumos.

Eva darbojas dažādos medijos, tai skaitā instalācijā, procesuālos notikumos, video un zīmējumā. Pēdējos gados pievērsusies eksperimentālu sadarbību veidošanai kopā ar laikmetīgās dejas un mūzikas profesionāļiem. Vadījusi mākslas darbnīcas bērniem Somijā, Igaunijā, Vācijā, kā arī London Gates Education Group izglītības programmas ietvaros Rīgā. 

Brīnumdarbnīca “DIMANTA SĒKLIŅAS” ir septītā, noslēdzošā nodarbība ģimenēm, kas no jūnija līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniedz iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcas ilgums ir divas stundas. Vecāki aicināti aktīvi piedalīties. Paredzēts darboties ar luminiscējošām krāsām, tāpēc ieteicams ierasties apģērbā, kuru nav bail nosmērēt. Būs iespēja pārģērbties.

Lūdzam pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469.

Ieeja ģimenēm ar bērniem – 3.00 EUR.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Vairāk informācijas: www.memorialiemuzeji.lv