Bērnudārznieka dienasgrāmata: kā Emīlam pagāja pirmā nedēļa pēc slimošanas

Bērnudārznieka dienasgrāmata: kā Emīlam pagāja pirmā nedēļa pēc slimošanas

23. Sep 2013, 09:46 veesma veesma

Turpinu stāstīt par Emīla bērnudārza gaitām.

No 3.septembra līdz 15.septembrim Emīls bija apslimis un dzīvojās pa mājām. Bērnudārza gaitas atsāka ar 16.septembri. Tad nu es biju nobažījusies, kā Emīls pēc tāda pārtraukuma iejutīsies atkal dārziņā. Bet uztraukumam nebija pamata, Emīls uz dārziņu aizgāja bez raudāšanas, neteikšu, ka ļoti priecīgs, bet arī ne tāds neapmierināts. Gulējis arī pusdienlaiku un dārziņā ēdis un spēlējies ar bērniem.

Dārziņā audzinātājas ar bērniem ir sākušas katru dienu dienu darboties, notiek nodarbības un top pirmie darbiņi. Emīls daudz vairāk stāsta, ko viņš bērnudārzā ir darījis, ko ēdis. Jāteic, ka Emīls ir sācis arī dārziņā kārtīgi ēst, gulēt diendusu un palicis atvērtāks. Beidzot ir iejuties.

Šorit Emīls pat aizgāja ar prieku, jo vakar gatavojām no dārzeņiem kompozīciju dārziņa, kuru šodien aiznesām.

20130923093019-81799.jpg

Vēl Emīls bija apsolījis aiznest uz bērnudārzu ābolus un bumbierus, kuri tika šorīt aiznesti.

Pagājušo nedēļu notika arī pirmā vecāku sapulce. Sapulcē atklājās, ka Emīls iet dalītā grupiņā, tas ir no 24 bērniem Emīla vecumā ir tikai 9 bērni, pārējie ir 6-gadīgie, kuri nākošajā rudenī ies uz skolu. Šī ziņa, gan mani nedaudz samulsināja uj izbrīnīja, jo iepriekš neviens neko tādu nebija teicis.

Vēl audzinātājas pastāstīja, ka dārziņam šogad nekas nav jāpērk, jo visu iedod pašvaldība, bet jāsaka, gan, ka netik daudz kā uz grupiņu vajadzētu, bet tā kā audzinātājas neko nedrīktot prasīt, tad var nest, ja paši vēlas. Vēlams ir nopirkt divus penālīšus, kuros glabāsies zīmuļi un krītiņi, jo katram bērnam būs savi. Jā un vēl jāaiznes liela mapīte, kur salikt bērna darbiņus.

Tā kā grupiņā tomēr ar rotaļietām ir bēdīgi un arī šādi tādi materiāli reizēm esot nepieciešami, tad ja vecāki vēlas, audzinātājas būtu ļoti priecīgas par fonda naudiņu, 1 Ls mēnesī.

Runājot par ēdināšanu, tad grupiņā ir pieejama ēdienkarte, kura manuprāt pagaidām ir daudzveidīga un laba. Par to kā garšo, gan nemācēšu teikt, jo pati neesmu garšojusi, bet audzinātājas saka, ka ir garšīgi un bērniem pietiekošas porcijas. Arī Emīls saka, ka ēdiens dārziņā garšojot.

Tā nu Emīlam patreiz klājas dārziņā.

 

Vēsma

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv