Bērnudārza dienasgrāmata: Pavasara asaras un iesnas

Bērnudārza dienasgrāmata: Pavasara asaras un iesnas

21. May 2018, 16:01 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Nu jau ceturto pavasari cīnāmies ar maija-jūnija iesnām un piepampūšām, pūžņojošām actiņām mūsu Emīlijai. Šonedēļ tas viss ir tik samilzis, ka sēžam mājās piespiedu brīvdienās, lai arī Emīlija par mājāsbūšanu ir tikai un vienīgi priecīga.

Tad, kad viņai bija pirmais pavasaris, sabijāmies un domājām, ka tā ir kāda acu infekcija, tad pieļāvām domu, ka tas varētu būt saistīts ar asaru kanāliem, jo šādas problēmas bija lielajai meitai, bet tad pēkšņi bez zālēm tas viss pēc mēneša pazuda un uz gadu bija miers. Un pēc gada viss atkārtojās. Tieši aprīļa beigās sākām iet privātajā bērnudārzā un acis strutainas, asarainas, iesnas. Protams, satraucāmies, vai nav "dārziņā" saķerta kāda infekcija, bet izrādījās, ka tā ir alerģija - apkārtējiem nekaitīga. Kamēr gaidījām rindu pie alergologa, tikmēr "pūžņojošās" acis un aizliktais deguns bija "sakārtojies". Atkal nekā. Pagajušajā gadā stāsts tas pats, tikai atceroties aizvadīto gadu, manuprāt, nebija tik nopietni, kā šogad. Šogad ir tā, ka no rītiem actiņas bez kumelīšu kompreses atvērt vispār nevar. Meitiņai diskomforts liels, bet pluss no tā visa - laiks kopā ar mammu.

Tik, cik esmu lasījusi dažādas intervijas ar mammām, kurām mazuļi dzimuši priekšlaicīgi, saprotu, ka tieši šiem mazuļiem šādas problēmas vēlāk ikdienā ir daudz biežāk sastopamas un pieļauju, ka varbūt šīs alerģijas varētu sasaitīt ar to, ka Emīlija arī pasteidzās un piedzima nedaudz ātrāk.

Vai arī Jūsu mazuļiem ir pavasara alerģijas, kā viņiem tās izpaužas, no kā, kā Jūs ar to cīnāties, vai no tā "bēgat"?

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 22. May 2018, 15:10 Jane-B

Jā, es arī ceturtdien pierakstījos pie homeopātes, jo saprotu, ka netiksim pašu spēkiem galā.

Jane-B Jane-B 22. May 2018, 13:19

Sveiki. Manam dēliņam (4 gadi )ir ļoti līdzīgi. Viss sākās pagājušo pavasari. Un šopavasar cīnamies atkal jau no marta beigām. Arī actiņas piepamst deguns visu laiku tek un daudz šķauda. Sākumā pēc ārstes teiktā devām Zirteksu (pretalerģijas zāles), bet pašai šis fakts īsti nepatīk, ka tik ilgi tādam maziņam jālieto stipras zāles. Tāpēc pārgājām uz homeopātiju. Darbojās lieliski, vienīgi arī ka visu laiku jālieto kamēr ziedēšanas laiks, bet tas ir organismam daudz draudzīgāks variants, manuprāt. Līdzīgi kā Jums arī mums šogad alerģija izspaužas stiprāk, jo lietojot homeopātiskos graudiņos kas bija pagājušā gadā nelīdz. Bet homeopāts izrakstīja mazliet stiprākus tos graudiņus un atkal viss ir kārtībā, actiņas vairs nepampst, tikai no iesnām pilnībā vēl netiekam vaļā, bet ir samazinājušās.