Bērnu enurēze: svarīgākais meklēt atbalstu

08. Jun 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērns noteiktā vecumposmā apgūst podiņmācību un tad šķiet, ka viņš ir gatavs jauniem un daudz nopietnākiem notikumiem savā dzīvē, mūsu mazais kļūst patstāvīgs. Taču notikt tā, ka bērni, sākot no četru, piecu vai sešu gadu vecuma, kad podiņmācības prasmes jau sen kā apgūtas, sāk slapināt gultā miedziņa laikā. Bērnudārzā mēs dodam līdzi mazajam autiņbiksītes, kuras uzvlkt diensusas laikā un kamēr mazais mācās bērnudārzā, autiņbiksītes vēl nešķiet nekas ārkārtējs. Taču gaidot skolas sākumu, saprotam – iespējams viss ir daudz nopietnāk.

Vairāk par nakts enurēzi uzzini www.bernuenureze.lv.

Jau labu laiku internetā ir atvērta mājas lapa bernuenureze.lv, kur iespējams iepazīties ar speciālistu un vecāku stāstiem, par to, kas varētu būt par iemesliem šai slapināšanai gultiņā, taču svarīgākais – ir atrodami padomi, ko darīt soli pa solim, pie kādiem soeciālistiem vērsties pēc palīdzības.

Tāpat ir ieteikumi vecākiem, kā bērniem palīdzēt emocionāli sadzīvot ar šo notikumu, jo bērni pārdzīvo daudz vairāk nekā mums šķiet, viņi saprot, kas notiek un kaunās par to.

Mēs varam atbalstīt savus bērnus, nerājoties, tā vietā esot pieņemoši un saprotoši. Lai izvairītos no slapjiem palagiem ik rītu, mēs varam bērniem piedāvāt autiņbiksītes, kas der lielākiem bērniem, ir īpaši uzsūcošas un zem apģērba nav manāmas.

Mums nav nevienam šie noslēpumi skaļi jāatklāj, taču izliekoties, ka tas nenotiek, risinājums neradīsies. Tāpēc, mīļās māmiņas, paturēsim prātā – viss ir mūsu rokās, mēs varam saviem bērniem palīdzēt jau šodien.

20121128173408-44521.jpg