Auskariem - jā vai nē?

Auskariem - jā vai nē?

05. Oct 2013, 10:30 Liene Krúza Liene Krúza

Iespejams ,citu mammu acis esmu slikta mamma,jo mana meitene pie auskariem jau tika  pusgada vecuma.
Kad vel pati biju maza vienmer sapnoju pati par auskariem,un iedomajos,ja man kadreiz bus meita,noteikti auskari bus jau zidaina vecuma.
Protams austinas duram salona,meitene nebija apmierinata-procedura sapeja,vai sabijas no troksna,bet raudaja. Bet labi,ka nebija nekadu problemu,katru dienu un vakaru atlava austinas tirit. Pirmo reizi auskarus iznemu 2gadu vecuma.Tagad meitene ir dikti prieciga,ka ir auskarini,spogulojas,ir vienigai darzina auskari......

Bet ne pa to iet runa.Meitenei tagad ir 3gadini,pern bernudarza nebija nekadu problemu,ka meitenei auskari,bet sogad audzinataja mani bridinaja,ka 1.oktobri viniem bijusi k.kada sede,kura nospriedusi,ka berni lidz 4kl (tads intervals,jo bernu darzu grupinas atrodas sakumskola,kuru apmekle berni lidz 4klasei) uz skolu nedrikst nakt ar- KRASOTIEM MATIEM,LAKOTIEM NAGIEM,KRASOTAM LUPAM UN BEZ AUSKARIEM.
Es saprotu,mati,lupas,nagi,bet kapec auskariem ne???
Vai tiesam,del bernu darza man naksies audzet ciet auskaru vietas?

Gribas dzirdet citu maminu pieredzi,kuras saskarusas ar sadu aizliegumu bernu darza, skola.....

20131005102921-77446.jpg

Liene Krúza Liene Krúza 08. Oct 2013, 18:01 nena

mja,kur es duru,duram pie specialista,un ar pistoli.caurumini ir vienada limeni,taisni un smuki. mums ari nebija nekadu problemu ar austinu dzisanu.

Liene Krúza Liene Krúza 08. Oct 2013, 17:58 nena

Es jau neesmu padevusies,vel apspriez,atlaus vai ne. es ar uzskatu,ka darzins nav ta lieta,kur var aizliegt auskarinus. es jau neduru nasi,nabavai ka citadi......
katra zina,paldies par atbalstu. saprot tik tas maminas,kuru mazuliem pasiem ir auskarini zidainu vecuma

Liene Krúza Liene Krúza 06. Oct 2013, 21:36 stasija23

tikai un noteikti,lieku meitenei,kasnekera. uz kristibam uzdavinaja diezgan asus,tos nemaz nesmu domajsi likt,kad vares tad liks.
es jau ari visu laiku domaju,lai tik neaizliedz nesat auskarinus.pilnigi neuzskatu,ka tas butu k.kas slikts,ka parkaptu kadus noteikumus.

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 20:09 kristaupmane

tad lai audzinātājas arī nenēsā rotas- TIESI TA,JO BERNS TIK PAT LABI VAR PIEIET PIE AUDZINATAJAS UN IZRAUT TO AUSKARU VINAI LAUKA.
Ja jaievero bernu vecakiem sie noteikumi,tad lai audzinatajas rada priekszimi.
Protams,ja bus galigais lemums,ka nedrikst,es to respektesu un neparkapsu noteikumiem pari

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 20:06 zacc

piem.es pirmo reizi dzirdu,ka nedrikst skolas lidz 4kl.nakt ar auskariem. es gribeju tikai dzirdet,kadu viedokli,kurai tiesi ta ir gadijies,ka aizliegtu.
man audzinataja nemineja,ka ta butu drosibas del vai ka.
wnk griba ari pasai redzet to,ka direktore parkaps tam pari,jo vinas meitai ari ir auskari,ja toc pienems tadu lemumu,ka nedrikst ar auskariem.

zacc zacc 05. Oct 2013, 17:57

Nesaprotu, kas tad šajā gadījumā būtu tā reālā pieredze. Bērnudārzā nosaka, ka nedrīkst, jau minēto drošības apsvērumu dēļ, tātad to ievēro :/

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 17:45

BET LAIKAM TIESI REALAS PIEREDZES NAV NEVIENAI??????

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 17:44 bibii

krustinu daudz vieglak pazaudet-paraut kediti ar to pietiek,neka auskarus.
pern ari audzinataja pateica,ka nedrikst zelta auskarus likt,jo tie esot dadz dargaki,neka sudrabs vai kadi citi.
Bet protams viedokli var izteikt jeb kurs.

bibii bibii 05. Oct 2013, 16:33 Selina12

Selina12,manuprāt, 6 mēn. bērnam auskari ir stipri par agru .Bet tā jau ir tikai Jūsu darīšana. Es tikai izteicu savu viedokli.
Par bērnudārziem...Vecāki ir dažādi-Tu traci necelsi,citi cels.Man viena audzinātāja stāstīja, ka vienam bērniņam esot bijis dikti glauns zelta krustiņš un bērns to pazaudējis. Esot bijis nenormāls tracis pacelts...Kopš tā laika bērnudārzā aizliedza tādas lietas.

Liene Krúza Liene Krúza 05. Oct 2013, 16:26 bibii

Darga mamma,mes nu gan nezimejamies,tapec ka mums butu auskarini un citiem ne. Jo ta gluzi attiektos uz bagatajiem,kuri var atlauties pirkt darga drebes un visu parejo un lidz ar to berns baigi zimejas pa skolu.
Drosibas apsverumu del,es meitenei nelieku ausis rinkisus,kuri esot diezgan bistami tikai tapec,ka medzot pats bernins iebazt taja pirkstinu un tadejati sevi savainot. Skiet galigi mazas podzinas nav tik kaitigas.
Un pilnigais ne,ka audzinatajas nenes atbildibu par pazudusajam mantam. Jo vinas ir 2,bet berni ir 19. Jo tad jau ari mes varetu piesieties audzinatajai par visam pazudusajam matu spradzem,gumijam,mantam.Bet ta nav,jo mums pasiem ari ir jauznemas ta atbildiba,ja reiz ir,tad pasi ari vaktejam.

bibii bibii 05. Oct 2013, 15:32

Tik mazam bērnam auskariem noteikti NĒ!!! Drošības apsvērumu dēļ...Padomā pati-bērns ģērbjoties var izraut, var izkrist,kāds to var norīt. Kurš nesīs atbildību? Audzinātāja? Nu nezinu,manuprāt zīmēties tādā vecumā nevajag..Visa dzīve vēl priekšā...Turklāt, ja auskars izkritīs un pazudīs,padomā,kurš par to atbildēs?Protams,ka audzinātāja. Pierādi nu pēc tam,ka pazuda, nevis ka paņēma. Un ar krustiņiem ir tas pats un ar spīguļiem,bumbiņām uz sandalēm...