Ārpus "skolas" -  "bērnudārza" nodarbības!

Ārpus "skolas" - "bērnudārza" nodarbības!

09. Oct 2019, 14:07 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Kā šķiet Jums? Vai bērniem pēc bērnudārza vai skolas ir vajadzīgas kādas "ārpus skolas" aktivitātes?! 

PIESAKIES ROBOTIKAS NODARBĪBĀM ŠEIT->>>

Ja šo jautājumu uzdotu man, es teiktu ka jā! BET, protams ar mēru un vecumam atbilstošā daudzumā.

Uzsākot septembrī bērnudārza  gaitas no privātā bērnudārza uz pašvaldības, maciņam ikdienā ir kļuvis krietni vieglāk.. tāpēc vēl jo vairāk, gribas ar bērnu  izbaudīt kādas foršas aktivitātes. Bet lai aktivitātes nebūtu tikai izklaide spēļu laukumos, rotaļlietu veikalos vai kādās citās vietās kur to naudiņu vienkārši "notriekt" es vēlos to ieguldīt bērna attīstībā un pilnveidošanā! 

Sāku meklēt interesantus pulciņus un savu, gandrīz trīsgadnieku, vest uz nodarbībām.

Eliotiņam tūlīt, tūlīt, jau nākamnedēļ, paliek trīs gadiņi, tāpēc skatījos ko noderīgu šim vecumam. 

Sākotnēji mēs sākām apmeklēt baseina nodarbības. Peldētapmacība ir ļoti svarīga, manuprāt. Bet, diemžēl, agrs darba dienas vakars man, kā strādājošai mammai un bērnudārzniekam, īsti nebija "paceļam" .

Ieraudzīju Māmiņu Kluba mājas lapā, ka piedāvā robotikas nodarbības bērniem, un tieši mūsu vecumam. Par robotikas nodarbībām tētis runāja jau labu laiku, ka Eliotu noteikti gribētu vest uz šādām nodarbībām. Domāts- darīts! 

Šobrīd reizi nedēļā mēs cītīgi apmeklējam robotikas nodarbības Māmiņu Klubā. Katru sestdienas rītu Eliots priecīgs mostas, ņem savu rotaļu robotiņu un ir gatavs doties pie jaunajiem draugiem un robotiņa "Kubiņa". Mazā vecuma grupiņā - "3-4.gadus veciem bērniņiem" nodarbība notiek vien 20.min.. un ticiet man, tas priekš viņiem ir gana. Pēc katras nodarbības Eliots priecīgs paziņo, ka nākamnedēļ nāks atkal. 

Kāpēc tētis tik ļoti vēlējās lai bērns apmeklētu tieši šādas nodarbības? 

Jo..-

Robotikas nodarbības ir izstrādāta mācību programma kura palīdz bērniem izzināt lietu dabu un pasauli sev apkārt, uzsver sensoro pieredzi (veicina sīkās motorikas attīstību). Kopā izmanto daudzveidīgas iespējas radošām aktivitātēm (stāstu veidošana, zīmēšana u.c.).

Nodarbībās bērns apgūst:

*Matemātikas pamatus. Dažādu ar matemātiku saistītu jēdzienu, likumsakarību apguve, piemēram, secība un ģeometriskās formas.

*Valodu. Valodu prasmju pilnveide, izmantojot redzes, taustes un dzirdes atmiņu. Stāstu veidošana, Darbs grupā.

*Angļu valodu. Akustiskajos mācību materiālos tiek izmantoti angļu valodas vārdi, kas regulāri atkārtojoties, palīdz bērniem iemācīties līdz 2 jauniem vārdiem katrā nodarbībā.

*Algoritmizācijas pamatus. Iepazīstināšana ar algoritmu (elementāru darbību secību) Algoritma lasīšana, pierakstīšana, veidošana.

Eliots nodarbībās klausās un visu mēģina izdarīt pats ar vislielāko interesi. Pašai arī ir ļoti interesanti vērot, kā bērniņi tik ieinteresēti piedalās katrā aktivitātē! 

Katru nedēļu ir jauna nodarbības tēma, tāpēc nekad nav garlaicīgi vai domas prātā , ka negribētos apmeklēt, jo pagājušo reizi jau bijām.

Es ticu, ka šādā vecumā, šīs zināšanas pasniedzot rotaļu veidā, bērniņam "asinās" prātu un ļoti gribētu domāt, ka tas nākotnē palīdzēs viņam mācībās. Nodarbības laikā kopīgi mēģinām skaitīt nākamos soļus, mācīties krāsas un visādi citādi rotaļu veidā apgūtam jaunas lietas.

Darbs grupā, nepacietīgam trīsgadniekam, arī ir liels izaicinājums. Trennējam pacietību, kamēr pārējie komandas biedri pilda savu uzdevumu un Eliots mācas pacietīgi gaidīt. Tas ne vienmēr ir viegls uzdevums :)

 

Kā ir Jūsu ģimenē, vai mazie bērnudārznieki apmeklē kādas "ārpusskolas"aktivitātes?

PIESAKIES ROBOTIKAS NODARBĪBĀM ŠEIT->>>