Analīžu nodošana mājas apstākļos. Kuros gadījumos to izmantot?

18. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Analīžu nodošana var būt satraukumu pilns process, tāpēc aizvien biežāk vecāki izvēlas pakalpojumu, kas nodrošina asins analīžu nodošanu mājās, bērnam ierastā vidē.

Centrālās Laboratorijas Mājas vizīšu virsmāsa Aigija Birģele skaidro, ka ļoti daudzi vecāki izvēlas iespēju bērnam nodot analīzes mājās, ja nekad iepriekš analīzes nav nodotas. “Tas būs drošāk un bez stresa. Šādos gadījumos vecāki piesaka mājas vizīti, jo arī pašiem vecākiem tas sniedz lielāku drošības sajūtu,” uzsver Aigija Birģele. Vienlaikus iespēju analīzes nodot mājās izvēlas ne tikai vecāki ar maziem bērniem, bet arī grūtnieces, ģimenes, kurās aug bērniņš ar īpašām vajadzībām, jo šādā gadījumā pacients atrodas drošā vidē, ir mierīgāks un nosvērtāks. “Atrodot kopīgu kontaktu, analīžu nodošanu var veikt ļoti veiksmīgi,” saka Aigija Birģele.

“Arī nododot analīzes mājas apstākļos ļoti svarīga ir komanda – lai sadarbotos bērns, vecāki un medmāsa. Ja visi sadarbosies komandā, tad uzdevums būs ātri un sekmīgi paveicams. 

Piesakot analīžu nodošanu mājās, vienlaikus to var izmantot visa ģimene, analīzes nododot ne tikai bērnam, bet arī pārējiem ģimenes locekļiem.