Alīnas dienasgrāmata: UFR, "mazais mākonītis" un salauztais krāns

Alīnas dienasgrāmata: UFR, "mazais mākonītis" un salauztais krāns

03. Sep 2013, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Un tātad, kad dēlam bija 4 gadi, mēs vērsāmies pie ģimenes ārsta. Mūsu ārsts nekad nav atteikusi nosūtījumus, lai  mēs tiktu pie dažāda veida izmeklējumiem. Tieši otrādi, pirms diagnozes uzstādīšanas, centāmies sīki un smalki izprast problēmu.

Pirmkārt, dēlu nosūtīja uz asins analīzēm, urīna analīzēm, bija arī USG nierītēm un urīnpūslim. Viss izrādījās normas robežās, nekādas novirzes netika atklātas.

Tad ģimenes ārsts nosūtīja mūs uz uroflourometriju (jebu UFR - tā ir vienkārša, skrīninga tipa diagnosticēšanas procedūra), pēc tam bijām uz Bērnu slimnīcu Vienības gatvē uz novērošanu pie bērnu urologa Natālijas Bozatovas.

Pirmajos izmeklējumos nekādus nopietnus traucējumus neatklāja, ārsts ieteica ievērot dzeršanas režīmu, dienas gaitā jāizdzer maksimālais ūdens daudzums un pēc 16:00 pēc iespējas mazāk, un 2 stundas pirms miega - vispār necik. Tas dēlam bija ļoti grūti, jo bija sarežģīti kontrolēt to, cik daudz viņš izdzer dārziņā, mājās viņš bija ap pieciem. Pirms miega viņam tieši otrādi, ļoti gribējās padzerties, un - kad nedrīkst kaut ko, tad tieši to gribas vairāk par visu. Kaut kā iekārtojām tomēr dienas režīmu šķidruma patēriņā, sākām vērot nakts "avārijas".

Neskaitot šķidruma kontroli, ārsta novērošanu, es sāku pati interesēties par enurēzes problēmu internetā.

Uzzināju, ka arī pasaku terapija to var ietekmēt. Tā kā pašai nebūtu jēgas sacerēt pasakas, man tas nepadevās, es izmantoju gatavas pasaciņas.

Kaut kad internetā nopirku grāmatiņas "Antikaprīzs", kur komplektā ir 30 mazas grāmatiņas ar nepersonalizētām pasaciņām, kas palīdz tikt galā ar kaprīzēm. Ir vēl arī citas šīs sērijas grāmatiņas.

 

20130901235155-41050.jpg

Un te nu viņa ir, viena no mazajām grāmatiņām, kas kā reiz ir paredzēta bērniņiem, kam ir problēmas ar urinēšanu gultiņā. To sauc "Mazais mākonītis". Dēlam viņa ļoti patika, mēs to viņam ne reizi vien esam lasījuši. Gribu parādīt grāmatiņu arī ar jums.

"Мazais mākonītis"

Autors: Jekaterina Bļuhterova

20130901235219-64582.jpg

LASI PASACIŅU ŠEIT!

 

Šīs grāmatiņas visas bērnam ļoti patīk, mēs apsriežam personāžu uzvedību un situāciju risinājumus. Dažkārt personāži arī mums ir palīdzējuši atrisināt kādas problēmas. Un es pēc tam izdomāju savu pasaku par salauzto rānu, kas līdz galam nav aiztaisāms un pil tieši tad, kad tas nav vajadzīgs, jo viņš gaida meistaru, kas to sataisīs.

Bet gan pasakas, gan šķidruma kontrole nekādi neietekmēja mana dēla problēmu. Tāpēc piecu gadu vecumā daktere Bozatova izrakstīja mums tablešu kursu.

Par to vairāk pastāstīšu nākošreiz.

Alīna

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv