Alīnas dienasgrāmata: Izmēģinājām gan tabletes, gan masāžu

Alīnas dienasgrāmata: Izmēģinājām gan tabletes, gan masāžu

13. Sep 2013, 14:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piecu gadu vecumā devāmies uz Bērnu slimnīcu Vienības gatvē pie bērnu urologa Natālijas Bozotovas. Šajā reizē ārste mums izrakstīja tabletes, paralēli ieteica izveidot kalendāru - dienasgrāmatu, kurā jāatzīmē slapjās un sausās naktis, tāpat - jāatzīmē arī izdzertās tabletes. Dēls nolēma zīmēt saulītes par katru sauso nakti, un peļķes vai mākonīti ar lietutiņu, ja gadījies naktī pieslapināt gultiņu.

Ar tabletēm mums gāja tā (jāatzīst, ka to nosaukumu gan es neatceros) - pēc 3-4 dienām mūsu mājās bija priecīga atmosfēra, sausas naktis, bet - maksimāli 2 pēc kārtas un pēc tam atkal sākās slapjās nedēļas, un tad nu mums sākumā nemainīja tablešu devu. Pēc tam - citas tabletes, bet arī ar tām notika tieši tas pats, pēc vairāku nedēļu tablešu lietošanas, bija pāris sausu nakšu un pārējā laikā - lietus mākonīši. Acīmredzams, ka bērna organisms ātri pierada pie tabletēm un vienkārši tās ignorēja.

Tablešu lietošanas pašā sākumā sausās naktis bija, bet tiesa, ļoti reti - 1-3 reizes mēnesī.

Mēs tik un tā turpinājām dzert tabletes un izmēģināt visus iespējamos variantus. Un pēdējās, ko mums izrakstīja daktere Bozotova, bija hormonālās tabletes. Bet vairāk par nedēļu tās nedzērām, jo to lietošana nenesa pilnīgi nekādus rezultātus, un ārste tās ieteica tomēr nelietot. Tad nu nākošais pakāpiens ir jau krietni nopietnāki hormonālie preparāti, ko lietot var tikai no 7 gadu vecuma, un arī tās mēs nelietojām.

Neskaitot tabletes, mēs, protams, turpinājām un joprojām turpinām, kontrolēt šķidruma patēriņu, kas uzņemts dienas laikā. Un reizi trijos mēnešos izejam masāžas kursu, bet arī tas ne vienmēr izdodas. Pēc masāžas sausās naktis ir biežām, acīmredzot tāpēc, ka organisms pa īstam atslābinās. Par masāžu zinu vienu - tā noņem slodzi no perifērās un centrālās nervu sistēmas, uzlabo asinsriti un palīdz izstrādāt nosacījuma refleksu, bet masāža neietekmē enurēzi pilnībā, ir vajadzīga kompleksa pieeja.

Mēs pie tā neapstāsimies, un turpināsim cīnīties ar enurēzi tālāk.

Par to, kā mums gājā vēlāk, uzzināsiet nākošajā reizē.

Alīna

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv