Aizsūtīju bērnu uz dārziņu, bet tur cita mamma atsūtījusi apslimušu bērnu. Ko darīt?

Aizsūtīju bērnu uz dārziņu, bet tur cita mamma atsūtījusi apslimušu bērnu. Ko darīt?

20. Sep 2013, 14:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmsskolēniem tagad pats karstākais laiks, jo daudzi mazuļu tieši augusta beigās - septembra sākumā uzsākuši dārziņa gaitas.

Eksistē stereotips, ka pirmajā gadā dārziņā bērni vairāk slimo, nekā vispār apmeklē pašu dārziņu. Pie tam pat, ja paši līdz tam esat darījuši visu, lai bērns neslimotu, jā, un arī audzinātājas dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu, tad tik un tā pastāv iespējas saslimt, jo grupiņā bērns komunicē arī ar citiem bērniem.

Un lai gan visi saka, ka nevajadzētu vest uz dārziņu iesnainu vai klepojošu bērnu uz dārziņu, dažkārt vecākiem tomēr nākas darīt pretējo, turklāt, ir, kas uzskata, ka "nekas sikts" jau nenotiks, ja aizvedīs iesnainu bērniņu..

Ja mazulis saslimis, mēs sākam domāt, kas varēja tam visam būt par iemeslu. Viens no iemesliem, pa pusei slims bērns, kas atvests uz dārziņu.

Dažkārt nav zināms, vai tāds bērniņš grupā ir bijis, vai nav, iespējams, ka visi ir veseli, un tad ne runas par to.

Apskatīsim konkrētu situāciju: tu esi atvedusi uz dārziņu bērnu, blakus tiek pārģērbts klepojošs, šķaudošs vai iesnains mazulis. Tu to redzi. Tu redzi arī bērna mammu, vecmāmiņu vai tēti. Kā rīkosies?

Vai uzdrošināsies ko teikt tam, kurš atvedis tādu bērniņu uz dārziņu?

Iespēams, izrādīsi savu neapmierinātību audzinātājām vai vērsīsies pie viņām ar lūgumu tādus bērnus sūtīt mājās?

Tā ir situācija, ar ko saskaras ļoti daudzi vecāki, bet vairums apjūk, un nezina, ko darīt, jo konfliktus nevēlas, bet pakļaut riskam savu bērnu arī neviens nevēlas.

Kā tu rīkotos?

Māmiņu Klubs

aab aab 20. Sep 2013, 17:49 solni6

mums ir identiska situācija! no rīta gadās uzturēties grupiņā 10 min un tad esmu redzējusi, ka visiem ir puņķi! protam, ka tek ārā! līdz ar to mēs cīnamies ar iesnām jau ilgi. progress ir, bet lēni, jo pēc dārziņa atkal ir puņķi!
slimības lapas ir bezspēcīgas, jo ik pa 3 ned neņemsi.

lauvinja lauvinja 20. Sep 2013, 17:32

Man tāds nepopulārs viedoklis, katrs vecāks atbild par savu bērna veselību un kopējo skata medmāsa b/d. Ņemot vērā to, ka daudzas slimības sākumā nekā neizpaužas, nozīmē vien to, ka visticamāk citi jau šo vīruseli ir dabūjuši pirms (!) iz kaut kādas redzamas izpausmes. Līdzīgi ir ar vēdervīrusiem, kuriem "neizpaušanās" periods ir gana garš un turpina dalīties ar vīrusiem vēl 2 nedēļas pēc tam, kad simptomu vairs nav (un kuram gan dod apmaksātu slimības lapu ilgāk par 14 dienām?). Iesnas no iesnām atšķiras, tāpat klepus - es neesmu mediķis, lai atšķirtu alerģiju no vīrusa.

Nekas cits neatliek kā domāt pie bērna imunitātes stiprināšanas un to arī daru.

aab aab 20. Sep 2013, 15:01

rudens ir rudens un tas ir iesnu laiks. šobrīd meitas grupiņā ir VISI puņķaini. es nezinu vai citus vecāki ārstē, bet mēs mājās daram visu nepieciešamo - deguna tīrīšanu un zāles. tā kā temperatūra nav, tad nav arī iemesla nevest. protams, ja bērnam puņķi lītu kā no tējkannas ārā, tad būtu savādāk.
slims bērns (tiešām redzams, ka bērns ir slims) nav jāved uz dārziņu. protams, ka var saprast arī vecākus, bet, ja bērnam ir temperatūra, tad ir tomēr jāpaliek mājās.