AIZMRĀRŠĪGĀ MAMMA: Pēdējā brīža Mārtiņdienas kostīms

AIZMRĀRŠĪGĀ MAMMA: Pēdējā brīža Mārtiņdienas kostīms

08. Nov 2017, 11:15 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Ik gadu tuvojoties Mārtiņdienai vecāku vidū parādās satraukums. Lielākoties mammas ir tās, kas  mēģina izdomāt, ko tad šoreiz bērnam vilksim mugurā, gatavojot to Mārtiņdienas svinībām bērnudārzā.

No audzinātāju puses parasti jau diezgan laicīgi tiek iesniegts vēlamo tēlu saraksts. Lieki teikt, ka katru gadu no jauna, kostīmu meklēšana netiek veikta jau mēnesi pirms noliktā svinību datuma, bet labi ja pāris dienas pirms.Mūsu bērnudārzā šoreiz bija iespēja izveidot kostīmu – kaķis, pele, lācis, omīte, opītis un mazmeitiņa. Mārtiņdienas svinības vismaz manai meitai jau aiz muguras, tas tika nosvinētas jau nedēļas sākumā.

Savā Facebook profilā šonedēļ esmu saskaitījusi jau 7!!! palīgā saucienus no mammām, kuras meklē citu mammu palīdzību vai iespēju aizņemties kostīmus! 

Nu es šogad arī – starp tām mammām, kuras iepriekšējā dienā attapās – MĀRTIŅIDIENA KLĀT. Meitai ir vajadzīgs kostīms.

20171108111043-86580.jpg

Patiesībā, nu jau ir izveidojusies imunitāte pret satraukumu, kas saistīts ar bērna kostīmu veidošanu, jo domāju, ka katras mammas prātā ir vismaz pāris idejas kā no tā, kas mājās ir, izveidot kaut ko, kas nepieciešams.

Pirmās pārdomas par tēlu – tā kā šogad bērniem nebija piešķirtas kādas speciālas lomas, nācās vien izdomāt – kuru no piedāvātajām varam realizēt.

Pirmā ideja – zaķis. Lieldienās iegādātās zaķa ausis parūpētos jau par uzdevumu, kurš 50% izpildīts. Protams, ka viss nevar būt tik vienkārši. Meita paziņo, ka viņa grib būt kaķis! Aizmirsti par zaķa ausīm, mammīt! 

Nekāda pierunāšana nepalīdz un nākas vien domāt tālāk.

Turpinām ar vēsu prātu, paralēli, ierakstot mūsu bērnudārza vecāku sarakstē atgādinājumu citām mammām, ja nu vēl kāda tāpat kā es ir vienkārši piemirsusi.

Izrādās – pateicība par atgādinājumu no citām mammām, kas arī bija aizmirsušas, manam tā brīža  neapzinīgās mammas prātam tas nāca kā salds mierinājums.

Turpinot ar kostīmu – mans absolūtais glābējs jebkādā zaķu/kaķu/lāču stāstā ir grims. Vienkāršs  - uz ūdens bāzes – pilnīgi pietiek ar minimālu krāsu skaitu – melns, balts, sarkans, lai ikvienu “bezkostīma” būtni pārvērstu par kaut ko, kas ņaud, rūc vai lido.

20171108111419-85058.jpg20171108111446-66943.jpg

Un ticiet man – nav man nekādu iemaņu ne grima mākslā, kur nu vēl bērnu seju apgleznošanā. Gana daudz idejas kur nošpikot var atrast internetā un ūsu uzlikšana uz maza deguntiņa uzzīmēšana es domāju būtu pa spēkam katrai mammai, pat tētiem.

Meiteņu priekšrocība noteikti ir arī skapī esošie svārki un kleitas. Starp tām, pilnīgi noteikti var atrast kaut ko, ko pielāgot konkrētajai vajadzībai. Un es ticu – ka ikvienas mazas dāmas skapī ir TUTUU svārki, kuri vispār ir absolūti universāls apģērba gabals.

Tātad – pāris stundas pirms došanās gulēt, lai nākamajā dienā meita pamostos jau kā kaķis, man bija nepieciešami:

  • Balti svārki;
  • Maza balta jaciņa (atcerējos, ka mājās stāv pūkaina, balta bolero jaciņa, kas meitai gan derēs tikai pēc diviem gadiem, tomēr šajā gadījumā, tieši laikā;
  • Baltas zeķubikses;
  • Kurpītes
  • Matu bantes – arī tādam vajadzētu būt katrā mājā;
  • Otiņa un sejas krāsas.

Viss – mamma laimīga, bērns laimīgs – kostīms gatavs un SIRDS MIERĪGA.

Kādi ir Jūsu noslēpumi pēdējā brīža kostīmu radīšanai? Ir arī kāds universālais aksesuārs, kuram pielietojumu varat izmantot teju katru reizi, kad nepieciešams pārģērbties? 

 

09. Nov 2017, 11:50 ziemelbriedis

Un man prieks, ka arvien vairāk ir mammu, kas uzskata, ka svarīgākais ir tas kā jūtas bērniņš savā kostīmā, nevis kā kostīms izskatās uz citu bērnu kostīmu fona.
Paldies, ka padalījies 😀

ziemelbriedis ziemelbriedis 09. Nov 2017, 11:28

Ar biju aizmāršīgā mamma, kas pēdējā brīdī attapās rīt mārtiņdiena. Meitai maska bij laikus sagatavota, puikam piemirsās. (nezinu, kā jo abi iet vienā dārziņā 😃 ). Bet ātruma tika atrasts tīģerīša kostīms, lai gan Latvijā tādu svēru nav, bet katrā lauku sētā iemaldās rudais runcis 🎉 un galvenai puika dikti priecīgs beidzot varēs uzvilkt uz dārziņu...

08. Nov 2017, 13:49 Hopeful_soul

Kaad tagad tā raksti, atcerejos, ka mums arī tāda šallīte ir mājās. To parasti izmantoju ikdienā, jo dikti mīlīga 😀
Es pat nebiju iedomājusies, arī šāds aksesuārs var noderēt 😉
Un krāsas - noteikti iesaku. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņas pēc tam arī viegli nomazgāt vai notīrīt ar mitrajām salvetēm.

Hopeful_soul Hopeful_soul 08. Nov 2017, 13:13

Manā gadījumā šoreiz varētu teikt - Mārtiņdiena: mammas veiksmes stāsts. Sestdienā pirms Mārtiņdienas biju iegājusi savā iecienītajā piemājas humpalu veikaliņā, kur tirgo no Lielbritānijas vestu preci un ieraudzīju jaunu cepures un šalles komplektu bērnam - Lapsas purniņš uz cepures un šalles viena gala, savukārt šalles otrs gals sašaurinās kā lapsas aste. Bērns sajūsmā par kostīmu, uzlika cepuri, apsēja šalli ap vidu un tēloja lapsu jau sestdien. Mūsu dārziņā Mārtiņdienas pasākums rītdien, bet, mācoties no pieredzes, kostīmu aizvedām jau šodien. Bet ideja par krāsām sejai forša!