6 pasākumi īstām svinībām ģimenes lokā

6 pasākumi īstām svinībām ģimenes lokā

18. Jul 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šīs nedēļas nogale zīmīgi ievada vasaras otrās puses sākumu ar spilgtiem un vasarīgiem notikumiem, kas ļaus nosvinēt šo pilnbriedu kopā ar saviem tuvākajiem. Jums būs iespēja gan doties ārpus Rīgas uz krāšņiem pilsētas svētkiem, gan arī izbaudīt neierastus muzikālos sniegumus vai atpūsties pie kino ekrāna. Kurp.es pasākumu platforma ir atlasījusi 6 pasākumus, kas aicināt aicina Jūs tos apmeklēt. Atliek vien izvēlēties.

 

“Karalis Lauva” pirmizrāde

no 19. jūlija | 10:00 | Forum Cinemas

Nosvini dabas krāšņo daudzveidību ar jaunā džungļu karaļa kronēšanu. Viena no visu laiku iemīļotākajām Disney multfilmām “Karalis Lauva” ir atgriezusies uz ekrāniem, taču šoreiz svaigā un mūsdienīgā veidolā. Jūsu bērns un, iespējams, arī Jūs paši negribēsiet to palaist garām. Tāpēc Forum Cinemas LV aicina visus, sākot ar 19. jūlija rītu, nākt uz kinoteātri un noskatīties aizkustinošo sniegumu pasaules pirmizrādē.

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/karalis-lauva

 

Dzīres Kuldīgā

19.-21. jūlijā | no 10:00 | Kuldīgā

No 19. līdz 21. jūlijam trīs dienu garumā ar daudzveidīgiem pasākumiem Kuldīgas ielās, parkos un laukumos norisināsies jau divdesmit ceturtās “Dzīres Kuldīgā”. Vieni no senākajiem pilsētas svētkiem Latvijā šogad būs jaunās skaņās – ar jaunām norises vietām, nebijušiem pasākumiem un īpašiem viesiem, starp kuriem jāmin populārā grupa “Instrumenti” un ārzemju mākslinieki, kuri Latvijā iepriekš nav uzstājušies.

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/dzires-kuldiga-2019

 

Cēsis 813 "Svinam vasaru!"

19.-21. jūlijā | no 19:00 | Cēsīs

Cēsu grandiozākie svētki, “Cēsis 813”, šogad notiks no 19.jūlija līdz 21.jūlijam. Trīs dienu garumā iedzīvotāji un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs baudīt mākslu, modi, mūziku un sportisku azartu. Svētkus piektdienas, 19.jūlija, vakarā ievadīs dejas Rožu laukumā, un lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls Latvijā “Fono Cēsis”, taču svētku turpinājumā būs gan brīvdabas kino vakars, gan Hanzas tirgus un koncerts “Metru virs zemes”. Darīt būs ko jebkuram ģimenes loceklim.

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/cesis-813-svinam-vasaru-1

 

Gandrīz Dziesmusvētki Spīķeros

19. jūlijā | 20:00 | Spīķeru radošajā kvartālā

ChoirUp ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kurš ik mēnesi apvieno visus dziedāt gribošos, gan koristus, gan klusos dungotājus un dušas solistus, lai pozitīvā gaisotnē ar foršiem cilvēkiem vienotos kopīgā dziesmā. Ir tieši gads pēc Dziesmusvētkiem, tāpēc ChoirUp šoreiz zem klajas debess ļoti īpašā lokācijā – Spīķeru radošajā kvartālā. Lai piedalītos ChoirUp, nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām - galvenais ir labi pavadīt laiku savu tuvāko lokā.

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/choirup-spikeri-gandriz-dziesmusvetki

 

Bērnu rīts: Senie mūzikas instrumenti

20. jūlijā | 12:00 | Bauskas pils muzejā

Mazie senās mūzikas klausītāji ir aicināti pavisam tuvu iepazīties ar senajiem mūzikas instrumentiem. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Māris Kupčs zinās stāstīt, cik interesanti dzīvoja cilvēki pirms vairāk nekā 500 gadiem, kā viņu ikdienas gaitas ielīksmoja mūzikas skaņas. Turpinājumā arī pats hercoga Ketlera laika mūzikas un mākslas festivāls “Vivat Curlandia!”

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/bernu-rits-senie-muzikas-instrumenti-or-vivat-curlandia

 

Dabas koncertzāle Līgatnē

20. jūlijā | 19:00 | pie Līgatnes pārceltuves

Dabas koncertzāles 2019. gada varonis ir viendienīte (Ephemera vulgata). Parastā viendienīte ir ūdens kukainis, kura kāpuri dzīvo tikai tīrā ūdenī, galvenokārt tekošā, tādēļ arī šī gada koncertvietas izvēlētas upju tuvumos, šajā sestdienā – pie Līgatnes pārceltuves pār Gauju. Viendienītes mūžs ir no dažām stundām līdz 10 dienām, tomēr parasti tās nedzīvo ilgāk par vienu dienu, tāpēc šajā brīvdabas koncertā ģimenes varēs izbaudīt mirkļa burvību mūsu mūžā.

Vairāk informācijas šeit.

https://kurpes.lv/pasakums/dabas-koncertzale-ligatne

 

Visus ģimenes pasākumus atrodi šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem