6 ieteikumi, kas palīdzēs noorganizēt foršāko bērnu ballīti

6 ieteikumi, kas palīdzēs noorganizēt foršāko bērnu ballīti

06. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzimšanas dienas ballītes var kļūt par skaistākajām un neaizmirstamākajām bērnības atmiņām, tāpēc svētki ir jāsvin!

Kam pievērst uzmanību, organizējot bērna dzimšanas dienu, lai svētki būtu izdevušies, un kādas ir bērnu ballīšu aktualitātes, vaicājām svētku un bērnu rotaļu telpas WILD ONE īpašniekam Jānim Reinfeldam, kurš dalās ar saviem praktiskajiem ieteikumiem, kas vecākiem palīdzēs ballīšu organizēšanā.

Kur organizēt ballīti?

Parasti viens no pirmajiem jautājumiem, kad ir izlemts, ka ballīte būs, ir par tās norises vietu. Kamēr ģimenes, kurām mājokļa platība atļauj, izvēlas ballīti organizēt mājās, liela daļa vecāku aizvien priekšroku dod ballītei ārpus mājām.

Ja svētki ir vasaras sezonā, tos var svinēt parkos, pie ūdeņiem, mežā vai pat mini zoo, taču rudens un ziemas sezonā laikapstākļiem piemērotākas būs ballītes telpās, piemēram, bērnu ballīšu istabās. Izvēloties ballītei piemērotāko vietu, WILD ONE iesaka pievērst uzmanību telpu plašumam, tīrībai un arī aktivitāšu piedāvājumam. “Mūsuprāt, ir svarīgi, lai bērni būtu nodarbināti, viņiem būtu interesanti un varētu no sirds izdauzīties un izskraidīties," saka Jānis Reinfelds, norādot, ka bērniem jājūtas brīvi un patiesi, lai varētu no ballītes gūt vislielāko prieku.

Izvēlies ballītes tēmu

Gluži tāpat kā ar ballīšu organizēšanas vietām, arī ballīšu tematikā novērojama sezonalitāte – ja vasarā aktuālas ir tropu ballītes, tad rudenī biežāk tiek tematikā apspēlēta dabas tematika, izmantojot ābolus, rudens lapas, zīles, kastaņus un čiekurus. 

WILD ONE novērojis, ka nemainīgi aktuāli bērnu ballīšu tematikā ir indiāņi, meža dzīvnieki, dinozauri, kosmoss un arī vienradži, kā arī dažādi varoņi, kas aizgūti no filmām un multenītēm - Spiderman, Batman, Lego Ninjago, Paw Patrol, Frozen. Tiesa, ballīšu tēmas nereti tiek aizgūtas arī no latviešu autoru grāmatām un multenītēm. Piemēram, nesen “Wild One” telpās tika svinēta dzimšanas diena, kuras tēma aizgūta no grāmatas par Koko un Riko. Varbūt jūsu nākamā ballīte būs ar Tutu vai arī suņu meiteni Loti? Jā, kāpēc gan ne? Starp citu, runājot par 2020.gada tendencēm bērnu ballīšu tematikā, var novērot, ka aizvien populārākas kļūst lamas ballītes, Meow kaķēnu, nāriņu un džungļu, safari tēmām veltīti svētki.

Izvēlies ballītei dreskodu!

Kad izvēlēta ballītes vieta un tēma, laiks gatavot ielūgumus, lai uz svinībām uzaicinātu savus foršos draugus un radus! Lai ballīte izdotos vēl īpašāka, WILD ONE iesaka svinībām pieskaņot arī apģērbu un aksesuārus.

Piemēram, ja paredzēta princešu ballīte, neiztikt bez kronīša, savukārt mazajam jubilāram, kura ballīte būs veltīta Ķepu patruļas tematikai, izvēlaties krekliņu ar multenītes varoņiem. WILD ONE novērojis, ka reizēm arī ballītes viesi tiek aicināti ierasties apģērbā, kas pieskaņots ballītes tematikai, tā padarot svētkus vēl krāšņākus. “Mūsuprāt, tas ir lielisks veids, kā padarīt ballīti vēl īpašāku, jo, gatavojoties un īpaši piedomājot par gaidāmo ballīti, tai tiek piešķirta lielāka vērtība un tā gaidīta ar vēl lielāku nepacietību,” stāsta Jānis Reinfelds. Viņš piefiksējis, ka ballītēs, kurās arī viesiem ir noteikts dreskods, ļoti īpašs ir ciemiņu ierašanās moments, jo ar neviltotu prieku un sajūsmu tiek gaidīts ikviens viesis, lai redzētu viņa izvēlēto tērpu. Jānis Reinfelds iesaka ballītei piešķirt papildu jautrību un azarta devu, sarīkojot tērpu konkursu, kurā tiek apbalvots oriģinālākais vai arī skaistākais tērps.

Neaizmirsti par ēdināšanu

Kas gan tie būtu par svētkiem bez kūkas un citām uzkodām! Šeit varat ļaut vaļu savam radošumam, piemeklējot uzkodas, kas vislabāk garšo mazajam jubilāram, noformējot tās atbilstoši svētku tematikai.

Gadījumā, ja pašam nav vēlmes gatavot un meklēt ēdienu sastāvdaļas, var sekot tendencēm un aicināt uz svinībām ēdinātāju, kas gatavo ēdienu ballītes norises vietā. Piemēram, cep picas vai pankūkas, gatavo saldējumu vai jauc bērniem kokteiļus. Tā kopā ar gardumiem ballīte iegūs papildu izklaides elementu, jo bērniem būs iespēja pašiem izvēlēties, piemēram, pankūku, picu vai kokteiļu sastāvdaļas. Starp citu, šajā gadījumā pagatavotais ēdiens, visticamāk, šķitīs vēl gardāks un motivēs kaut ko apēst, jo nereti novērotas situācijas, kad, dodoties projām no ballītes, bērns uzreiz vaicā pēc ēdiena, jo ballītē bijis tik daudz jautrības, tik daudz ko darīt un piedzīvot, ka par ēšanu nav bijis laika domāt. 

Ballītes mielasta centrālais notikums noteikti ir jubilāra kūkas pasniegšana – ar svecītēm, dziesmām un laba vēlējumiem. Ja esi kūku virtuoze, to vari cept pati, taču, ja neesi tik pārliecināta par savu varēšanu, kūkas cepšanu vari uzticēt konditoram, lūdzot pieskaņot kūkas dizainu ballītes tēmai. 

Īpašai svētku sajūtai – ballītes tēmai pieskaņotas dekorācijas

Dekorācijas ballītei piešķir īpašu svētku sajūtu, tāpēc vecāki aizvien biežāk izvēlas uzticēt ballītes vietas dekorēšanu uzņēmumiem, kuri ir šīs jomas profesionāļi. Kā piemēru WILD ONE min “Wild Child Decor”, “Ābeļdārzs Burtnieki”, sakot, ka šie uzņēmumi spēj uzburt svētku sajūtu atbilstoši izvēlētajai tēmai.

Svinību vietas dekoros apspēlē ballītes tēmu, pieskaņojot tai atbilstošas krāsas balonus, galda noformējumu. WILD ONE novērojis, ka ballītēs joprojām aktuālas ir balonu virtenes un īpaši noformēts saldumu galds, savukārt no krāsām priekšroka bieži vien tiekot dota tieši pasteļtoņiem, tajos izvēloties gan balonu virtenes, gan pārējās dekorācijas, veidojot tās maigos un savstarpēji saskaņotos toņos.

Īpašām atmiņām ballītē vari sarūpēt arī tematisko fotostūrīti, kurā iemūžināt mazo jubilāru un viņa viesus.

Aktivitātes – lai ballīte būtu īpaši neaizmirstama

Atbilstoši mazā jubilāra vecumam un ballītes tematikai, vērts apdomāties arī par aktivitātēm, kuras svinību laikā varēs izbaudīt jubilārs un viņa viesi. “Joprojām aktuāli ir burbuļu, zinātnes un arī burvju mākslinieku šovi, kā arī bieži tiek izmantoti animatoru pakalpojumi,” stāsta WILD ONE īpašnieks Jānis Reinfelds, norādot, ka izklaidētāji ir lielisks veids, kā sapulcināt visus ballītes viesus vienuviet, nodrošinot izklaidi ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

Pēdējā laika tendence ir ballītēs organizēt T-kreklu apdrukāšanu vai arī veidot slaimus. Jānis Reinfelds: “Joprojām aktuāli ir pagaidu tetovējumi, kas tiek izraudzīti atbilstoši ballītes tēmai. Piemēram, zvēru ballītē bērniem tiek piedāvāti tetovējumi ar meža zvēru motīviem.”

WILD ONE tā ir svētku, pasākumu un iedvesmas telpa bērniem un visiem, kas grib būt brīvi un patiesi!

WILD ONE Bērni var izmēģināt sapņu profesijas - kļūt par ugunsdzēsēju, vetārstu, pārdevēju vai pavāru kādā no četrām tematiskajām mājiņām, rāpties un šļūkt, izlēkāties bumbās līdz spēku izsīkumam, izdauzīties līdz mati kļūst slapji, un elpa knapi pietiek tikai tam, lai nopūstu svecītes uz tortes.

Kontakti:

Adrese: Brīvības gatve 195, k-2, Rīga

Tālrunis: 20004769

E-pasts: info@wildone.lv 

Facebook: @wildonetelpa

Instagram: @wildonetelpa

Publikācijā izmantoti attēli no WILD ONE Facebook un Instagram kontiem.