5 rotaļas, kuras spēlēt rudens pastaigu laikā

5 rotaļas, kuras spēlēt rudens pastaigu laikā

10. Oct 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja ar pastaigām vasarā viss ir skaidrs, jo tajās var bezbēdīgi dauzīties pa bērnu laukumiņiem, doties izpētīt dabu, staigāt stundām vien, tad ko darīt rudenī? Zini, arī rudens ir superīgs gadalaiks foršām pastaigām, atliek vien izvēlēties atbilstošu apģērbu, izdomāt interesantas aktivitātes un doties ceļā!

Arī rudens piedāvā gana aktīvas izklaides un spēles brīvdabā, tāpēc meklējām idejas, ko darīt tad, kad rotaļām smilšu kastē laikapstākļi vairs nav tik atbilstoši.

Krāsainās lapas

Krāsainās lapas ideāli noder izglītojošām rotaļām, un pat nav vajadzīga speciāla sagatavošanās! Piemēram:

  • atrodiet lapu kaudzē vislielāko un vismazāko lapu;
  • pastaigas laikā salasiet pēc iespējas vairāk dažādu formu lapas;
  • pārbaudiet, cik dažādu toņu un nokrāsu lapas ir atrodamas jūsu pagalmā.

Rīmes

Pat ja laukā ir lietains laiks, visa problēma ir vien piemērotā apģērbā. Saģērbieties atbilstoši laikapstākļiem, paslēpieties pagalmā vai parkā esošajā nojumītē un cenšaties rīmēt rīmes. Iemāci savam bērnam, ko nozīmē atskaņas un šī rotaļa kļūs aizrautības pilna. Piemēram: medus-ledus; lapa-tapa; kaķis-zaķis. 

Kastaņu basketbols

Pastaigas laikā salasiet kastaņus un izmantojat tos kā bumbiņas! Ņemat līdzi rotaļu spainīšus un izmantojat tos par basketbola groziem! Izmēģiniet mest kastaņus spainīšos no dažādiem attālumiem. Kastaņu basketbols būs smiekliem bagāta rotaļa, kas ļaus vēsākā laikā lieliski izkustēties.

Rudens sēnes ceļojums

Regulārs sabiedrotais rudens pastaigās ir lietussargs. Un kāpēc gan lai tas nekļūtu par mūsu rudens stāsta galveno varoni? Kopā ar lietussargu pārvēršaties par "sēni, kas devās ceļojumā". Ceļā vērojat dabu, pievērsiet uzmanību izmaiņām tajā - kurp paslēpušās skudras, kurp no lietus slēpjas putni, kur palikušas visas koku lapas?

Mazās paslēpes

Ņemiet līdzi pastaigā mazas bumbiņas. Lai lapu kalni kļūst par slēpņiem, kuros tu paslēp bumbiņas, bet bērns tās meklē, vadoties pēc tavām norādēm - silts, auksts, tuvāk, tālāk.

Lai interesants un aizraujošs rudens!