5 pasākumi izglītojošām brīvdienām ar ģimeni

5 pasākumi izglītojošām brīvdienām ar ģimeni

26. Sep 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens klātbūtni uz savas ādas jau izjutis pat visrūdītākais vasaras baudītājs. Rotaļas parkā palēnām nomaina silti vakari mājās uz dīvāna… Vai arī nē! Lai gan ārā uzturēties vairs nav tik patīkami, pasākumu lieliskām brīvdienām netrūkst. Kurp.es pasākumu platforma šajā nedēļas nogalē aicina bērnus iepazīt gan klasisko mūziku, gan muzejus, gan zinātni, smilšu teātri un mākslu. Tik daudz iespēju aizvest savu bērnu jaunu zināšanu meklējumos!

Ģimeņu sestdiena Motormuzejā

28. septembrī | 11:00 | Rīgas Motormuzejā

Rīgas Motormuzejs aicina uz jaunu, speciāli ģimenēm veltītu notikumu muzejā – “Ģimeņu sestdiena”, kas norisināsies katra mēneša pēdējā sestdienā. Pirmajā pasākumā “Muzeja stāsts” dalībnieki uzzinās, kas ir muzejs un tā krātuves, cik dažādu profesiju pārstāvji strādā muzejā, kā arī kas ir muzeja eksponāts un kāpēc auto jāliek muzejā. Kopā ar muzeja pedagogu dalībnieki veidos savu mini muzeja ekspozīciju un dosies izzināt Motormuzeja seno spēkratu ekspozīciju.

https://kurpes.lv/pasakums/gimenu-sestdiena-motormuzeja

 

LeNeSOns un "Bērnības rīti". Koncertizrāde bērniem

28. septembrī | 14:00 | Lielajā ģildē

Muzikālā lelle LeNeSOns atkal gaida viesus – pašus mazākos klausītājus ar visu ģimeni. Iespējams, šī jūsu bērnam būs pirmā saskarsme ar klasisko mūziku, tāpēc sezonas pirmajā koncertā tiks izpildīta Pētera Barisona mūzika. Viņa tēlainajā svītā “Bērnības rīti” zīmēta Barisona dzimtā Sēlija 20. gadsimta sākumā – izzinot pasauli, puika pa pelēkām norām dodas pūpolos, šūpojas šūpolēs, svētdienas rītā klusi sēd baznīcā, bet citudien staigā pa takām, ko vecāki lieguši iet.

https://kurpes.lv/pasakums/lenesons-un-bernibas-riti-koncertizrade-berniem-2

 

Sarkangalvīte - izrāde bērniem

28. septembrī | 14:00 | KSuns Kinogalerijā

"Latvijas smilšu animācijas teātris" gaida ģimenes ar bērniem smilšu šovā "Sarkangalvīte", kur piepildīt gan savu bērnu estētisku, gan kulturālo pusi. Tieši uz skatuves māksliniece Tatjana Gavriļenko veidos smilšu gleznas, bet profesionālais aktieris Madars Zvagulis aizraus bērnus ar teatrālo lasīšanu. Šova noslēgumā bērniem būs iespēja piedalīties smilšu animācijas meistarklasē ar mākslinieci.

https://kurpes.lv/pasakums/sarkangalvite-izrade-berniem-1

 

Par telpu šeit top laiks: Kim? bērnu rīts

29. septembrī | 11:00 | Kim?

Radošā tandēma Reiņa un Kristas Dzudzilo ekspozīcijas “ZRwhdZ. Rīga” bērnu rītā mazie mākslas pētnieki tiks aicināti domāt par telpu un laiku, un kustīgu scenogrāfiju, par kabatas formāta mūzikas kastītēm, kas labi ietilpst cilvēka plaukstā, un vai tādā var arī iekāpt. Tāpat bērni (vecumā 5-10) iepazīsies ar mūziku, mākslu, rotāciju, kā arī varēs radoši izpausties darbnīcā - zīmēt mūzikas skaņu.

https://kurpes.lv/pasakums/par-telpu-seit-top-laiks-kim-bernu-rits

 

Eksperimentu šovs bērniem

29. septembrī | 13:00 | Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

ZINOO eksperimentu šovs ir pārsteigumiem pilns priekšnesums gan lieliem, gan maziem. Šova vadītājs eksperimentēs ar vielām ķīmijas traukos un cilvēku ķermeņos, testēs, vai ziepju burbuļi ir izturīgāki par skatītāju humora izjūtu, un trīsdesmit minūšu laikā centīsies noskaidrot, kāpēc ķīmiķi šokolādi dažkārt sauc par OGLEKĻHOLMIJKOBALTLANTĒNATELŪRU.

https://kurpes.lv/pasakums/eksperimentu-sovs-berniem

 

Visus pasākumus ģimenēm meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem