5 idejas, kā interesantā veidā palīdzēt bērnam apgūt krāsas

5 idejas, kā interesantā veidā palīdzēt bērnam apgūt krāsas

25. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krāsu apguvi par pārvērst par jautru rotaļu, ja vien tam pieiet ar nelielu devu radošuma. Tas nozīmē, ka krāsu apgūšanā nevajag aprobežoties tikai ar priekšmetu šķirošanu pēc krāsiņām vai arī ar mācīšanos no grāmatas. Spēlējoties iespējams krāsas mācīties jebkurā vietā un jebkurā laikā. 

Iedvesmojies idejām un sāciet jau šodien!

Varavīksnes nedēļa

Nedēļā ir 7 dienas, bet varavīksnē – 7 krāsas! Kur gan vēl labāka sakritība! Noorganizējiet savā ģimenē krāsaino nedēļu, katrai varavīksnes krāsai piešķirot vienu dienu, un veltiet to šīs krāsas nostiprināšanai. Piemēram, pasludiniet pirmdienu par sarkano dienu un šajā dienā visi tērpjaties sarkanā krāsā, pusdienās pagatavojat tomātu biezzupu, našķojaties ar arbūzu. Esat radoši un jums noteikti izdosies pieskaņoties visām krāsām!

Pastaiga ar mīklām

Apvienojiet krāsu apgūšanu ar loģikas rotaļām! Piemēram, dodoties šodien pastaigā, vērojiet apkārtni un iesāc teikumu, kas raksturo kādu lietu, mudinot bērnu uzminēt, kuru no apkārtnē redzamajām lietām esi domājusi. Piemēram: Es redzu dzeltenu augstu…. Un bērna uzdevums ir pabeigt teikumu, norādot, ka tā ir dzeltenā māja, kas paveras ielas malā. Nākamā mīkliņa: Mums blakus ir zils rūcošs… Un bērns pabeidz teikumu, norādot, ka tas ir autobuss.

Kur paslēpies?

Iedomājaties, ka visas rotaļlietas mājās ir no jums paslēpušās. Kurš mājoklī atradīs visvairāk noteiktas krāsas priekšmetu? Sāc uzdevumu ar pamatkrāsām, pēc tam uzdevumu apgrūtinot, paplašinot krāsu spektru. Piemēram, kurš mājoklī atradīs pēc iespēja vairāk sarkanu priekšmetu? Iespējams, šādā krāsā ir ķemme, salātu bļodiņa, kāda no grāmatām u.tml.

Krāsainais ledus

Šī rotaļa aizraus pat tos bērnus, kuri tikko pārkāpuši gadiņa slieksnim. Ielej vairākās glāzītēs ūdeni, katru iekrāsojot citā krāsā ar pārtikas krāsvielām. Pēc tam krāsaino ūdeni sasaldējat un iegūstat dažādu krāsu ledus gabaliņus. Siltajā laikā varat rotaļāties ar krāsainajiem ledus klucīšiem, vērot, kā tie izkūst.

Gleznošana uz ielas

Kad pēdējo reizi zīmējāt uz asfalta ar krītiņiem? Ir laiks! Ņemiet dažādu krāsu krītiņus un sazīmējiet uz asfalta apļus. Mudini bērnu ielēkt noteiktas krāsas apļos, tā trenējot uzmanību un veiklību. Protams, lai spēle būtu jautrāka, mainieties ar lomām, ļaujot lai bērns sauc krāsas, kuru apļos tev jālec.

 

Lai izdodas krāsu apgūšanu pārvērst par jautru rotaļu!