Izmaiņas mazā Emīla ikdienā

Izmaiņas mazā Emīla ikdienā

31. Oct 2012, 13:33 veesma veesma

Gribu Jums pastāstīt, kā ar septembri ir mainījusies mazā Emīla, kuram 16. novembrī paliks 3 gadiņi, ikdiena.

Tā kā Emīls neiet vēl bērnudārzā, bet katru dienu pavada ar mani mājās, es ar septembri nolēmu Emīlu vest uz dažādām nodarbībām mazajiem, lai viņš iemācītos dažādas lietas,  un arī pabūt kopā ar sava vecuma bērniem. Jāpiebilst, ka mājās mēs daudz darbojamies un strādājam, arī māsas ar brāli daudz nodarbojas.

Tad nu pirmdienās mēs dodamies uz Burtiņu skolu, kur mazie mācās burtiņus, zīmē, aplicē un rotaļājas. Nodarbība notiek vienu stundu, bērni darbojas bez vecākiem. Pirmajā reizē, kad aizvedu domāju kā mazais uzvedīsies un ko teiks, kad man viņš būs jāatstāj viens pie audzinātājas un bērniem, bet viss bija ļoti labi. Emīls uzreiz aizgāja spēlēties un aktīvi darboties.

Ceturtdienās mēs ar Emīlu dodamies uz YAMAHA mūzikas skoliņu.

20121031130844-19164.jpg

Mūzikas skoliņā nodarbības notiek kopā ar kādu no vecākiem, nodarbības ilgums 45 minūtes. Mazie šeit mācās dziedāt, mācās ritmu, rotaļājas dziedot. Emīlam šīs nodarbības ļoti patīk, lai gan uzmanību pagaidām izdodas noturēt kādas 30 minūtes, uz beigām jau vairs negrib darīt to, ko māca un rāda skolotāja.

Piektdienās dodamies uz baseinu, kur notiek nodarbības un Emīls mācās peldēt. Baseinā kopā ar Emīlu parasti kāpj lielā māsa, jo viņa labi māk peldēt un ir drošāka ar viņu. Es pati peldēt nemāku un tad man ir tāda nedrošības sajūta, kas traucē tomēr mazajam mācīties. Baseinā Emīlam patīk pļunčāties, bet nevisai patīk darīt to ko liek skolotāja. 

Pa dienu, kad māsas ir skolā  mēs gatavojam dažādus darbiņus.

20121031132606-87831.jpg

Tāda nu ir Emīla un arī mana ikdiena.

Vēsma un Emīls

Kādus pulciņus vai nodarbības apmeklē Jūsu mazie?

veesma veesma 31. Oct 2012, 15:34 princesemince

Manējam jau arī vairs nav tās intereses, kas agrāk nodarboties mājās radoši. Viņš man ir ļoti aktīvs un kustīgs, ilgi vienā vietā nosēdēt nevar, cik varu tik cenšos jau ar viņu darboties, bet tā visu nespēju iemācīt,tad vedu uz šīm nodarbībām. Ceru, ka drīz tiksim dārziņā, jo tur bērns tomēr iemācās un iegūst ļoti daudz ko.

princesemince princesemince 31. Oct 2012, 14:25

Šķiet, šādā vecumā bērns jau tver tik ļoti to pasauli, ka no vienas puses apbrīnojami, ka mamma spēj mājās bērnu gana daudz nodarbināt. Visi nosauktie pulciņi ir ļoti lieliski, es pat teiktu, ka ļoti vispusīgi attīstīta mazuli. Es puiku (3,7g) ārpus bērnudārza šajā mācību gadā izvēlējos vest tikai uz fizisko nodarbību pulciņiem (dejošana, peldbaseins), jo intelektuālās nodarbības viņam tiek nodrošinātas bērnudārzā ļoti labā kvalitātē un apjomā. Mājās diemžēl viņam īsti nepatīk nodoties attīstošajām nodarbēm, tā kā viņa gadījumā bērnudārzs ir devis vairāk nekā es mājās spētu iedot tieši tajās intelektuālajās lietās, kur jāiesaista roku darbs. Savukārt, bērnudārzā viņam pietrūkst kustību brīvības, ko mēģinu piedāvāt caur ārpusbērnudārza nodarbībām 😀

veesma veesma 31. Oct 2012, 13:55 mamma27

Šī nav Zvaigznes ABC, rīkota skoliņa.
Vispār jau mums pēc vecuma vajadzēja iet vēl Mazajā skoliņā, bet tur vairs nebija vietu un skolotāja Emīlu ielika pie 4 gadīgajiem, jo viņš esot prātīgs un arī augumā liels.

mamma27 mamma27 31. Oct 2012, 13:51

Esmu dzirdējusi,ka Rīgā Zvaigzne abc arī ko līdzīgu rīko bērniem no 4 gadiem laikam.

veesma veesma 31. Oct 2012, 13:47 mamma27

Mēs ejam Jēkabpilī, nodarbības notiek Bērnu un jauniešu centrā.

mamma27 mamma27 31. Oct 2012, 13:36

Kurā vietā jūs ejat uz Burtiņu skolu?