Bērnistaba jaunkundzei

Bērnistaba jaunkundzei

03. Oct 2012, 13:30 aab aab

Sākumā domāju, ka šim konkursiņam neko nerakstīšu, bet tad aplūkoju dziļāk Čiekura lapu, atcerējos visu, ko gribu meitas istabā un nolēmu, ka tomēr izstāstīšu savu sapnīti!

Nu tad tā...

Tā kā mazajai jaunkundzei tūliņ apritēs gadiņš, tad uz nākošo vasaru gribētos jau iekārtot pašai savu istabu! Lai viņai ir sava karaļvalsts! Dzīvokļa plānojums ir gana interesants, tad ir zināmi uztraukumi, kas saistās ar jaunkundzes istabu - istaba ir dzīvokļa otrā galā! 

Tātad manas idejas:

Mēbeles

- aplūkoju Čiekura lapu un secināju, ka piedāvājums ir ļoooti plašs. To ievēroju arī tad, kad skatījos par to kā Miķelis ar Mārtiņu devās ietestēt gultas! :)

Zinu, ka tētis ļoti grib meitiņai izveidot iebūvējamo skapi (mums tieši istabas forma to atļauj), nelielu, bet jaunkundzei pietiekamu.

Gultiņas veidu jau sen esam izdomājuši, vēl tad, kad mazā pat plānā nebija :D 

Bet no Čiekura piedāvātajām man visvairāk iepatikās un atbilda manai vīzijai šī gultiņa:

 

Tā kā raidījumā redzēju, ka ir iespēja arī gultas maliņu dabūt, tad domāju, ka šī gulta tad nu būs īstā! Man patīk, ka ir arī kaste apakšā - tajā var salikt gan gultas veļu, gan kādas mantas, gan arī varbūt kādus našķus noslēpt :)

 

- istaba nebūs kārtīga istaba, ja nebūs arī galdiņš un krēsliņi. Tos noskatīju šādus:

 

šie man iepatikās, jo viņi ir koši! Te mazā jaunkundze varētu zīmēt, krāsot, darīt citus darbiņus gan viena, gan ar draugiem, gan ar vecākiem!

Aizkari

- par aizkariem man ir sava vīzija... Vīrs jau neko vairs nesaka, pilnībā uzticas man, viņam visā šajā būs tikai tā loma, kad jāstiprina tas un tas, kur to vajag :D 

tātad! Visiem ir zināmas t.s. aizkaru karnīzes. Izskatās šitādas:

Ceru, ka nu ir skaidrs par ko es te runāju. Tātad - šitādas griētu gandrīz pa visas istabas perimetru. Visu gluži nē, jo negribu uztaisīt, ka bērns dzīvo aizkaros :D  Pie šīm karnīzēm būtu piestiprināti dažādu krāsu tilla vai kāda cita viegla auduma aizkari/ gabali. 

 

Kāpēc tādus? Tā kā uz sienām ir krāsojamās tapetes, tad gribētu viņas arī paturēt baltas. Šie sienu aizkari (ja tos tā var nosaukt) radītu telpā dažādas noskaņas, krāsu gammas.Tā kā meitai jau tagad patīk aizkarus ievilkt gultā un palīst apakšā, tad šos viņa varētu izmantot kā baldahīnu - krāsas izvēloties pēc savām noskaņām. Kā nekā pārmaiņas ir vajadzīgas!

Loga aizkariem gan es ļoti gribu žalūzijas. Vai nu šādas, vai arī t.s. rullējamās auduma (mēs dzīvojam pirmajā stāvā un visiem nav jāredz, ko mēs daram istabā):

Protams, ka pāri vieglus, gaisīgus, gaišus aizkarus.

Dekori

- Protams, ka arī dažādiem dekoriem jābūt - piem dažādām grāmatām plauktos, lai vai kā, bet es gribētu arī tv istabā - nelielu, jo meitai ļoti patīk dažādas animācijas filmas - piem Ledus Laikmets. Tāpat arī iespējai klausīties mūziku - tā ir topā un tad nu tik danco! 

- zinu, ka noteikti istabā pie sienas būs arī meitas vārdiņš no šūtajiem burtiem. Nē, es nepirkšu jau gatavus, bet gan pagatavošu pati! Jau tagad šuju meitai dažādas mantas, tad arī tas būs tieši laikā. Tāpat arī spilventiņus, gultas veļu u.c dekorus, mēģināšu pagatavot pati! Zinu, ka lampu grib pagatavot tētis! Mantu kaste jau tagad ir gandrīz gatava, tā, ka pirmā lieta, jau būs gatava!

- un vēl arī tepiķis! Gribētos pie gultiņas tādu ar garām plūksnām, bet tālāk jau gludāku - lai var droši spēlēties!

3 galvenie noteikumi, kam būtu jābūt manas jaunkundzes bērnistabā:

1- krāsām! Viennozīmīgi krāsām! Košām, dažādām, kontrastējošām! Es negribu pliku rozā vai sarkanu (šīs taču skaitās meiteņu krāsas!). Gribu istabā košas lietas, lai bērnam attīstītos arī krāsu sajūta, atpazītu vieglāk krāsas. Un, manuprāt, krāsas arī padara istabu siltāku!

2- Foršai gultai! Es negribu tās gultas, kurām ir slīdkalniņi - ok, ir forši, bet man negribas. Laikam būšu tāda klasiskāka mamma. Uz slīdkalniņu var aiziet ārā spēļu laukumā. Gribu, lai meita pati grib iet ārā, nevis tikai sēdēt istabā, jo redz, viņai tepat ir slīdkalniņš!

3- Istabai ir jābūt radošai! Tā, lai ir iespējas mainīt lietas, to vietas un tās varētu papildināt.

 

Aab ar ģimeni

BLOGU konkurss: Izvēlies sapņu bērnistabu

 

Konkursu piedāvā mēbeļu salons


www.ciekurs.lv