Profilakses pasākumi cīņā ar utīm

Profilakses pasākumi cīņā ar utīm

27. Sep 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sen pagājuši tie laiki, kad utis tika uzskatītas par netīrības vai nepietiekamas higiēnas pazīmi. Utis var būt visu vecumu, visu sociālo slāņu bērnu un pieaugušo liga, vienalga, cik bieži vai reti tiek mazgāti mati vai notiek došanās vannā. Vai ir iespējams veikt profilakses pasākumus,lai izvairītos no utīm?

Ir! Lūk, esam sagatavojuši ieteikumus, kurus vajadzētu pastāstīt arī savai atvasei:

-      Stāsti bērnam, ka jāizvairās no galvas uz galvu kontakta skolā, bērnudārzā, rotaļu laukā vai mājās, spēlējoties ar citiem bērniem. 

-      Stāsti, ka nedrīkst dalīties ar matu ķemmēm, matu sukām, šallēm, matu lentām, cepurēm, dvieļiem, ķiverēm un citiem personiskiem priekšmetiem, vienalga, vai bērnam ir utis vai nav. 

-      Stāsti, ka nedrīkst gulēt gultas veļā, uz spilvena vai paklāja, ja cilvēkam, kam pieder šīs lietas, ir utis.

-      Katras trīs līdz četras dienas apskati ģimenes locekļus, kuriem bijis tuvs kontakts ar cilvēku, kuram ir utis. 

Māmiņu Klubs

Māmiņu Kluba izvēle:

 

Hedrin® ONCE Izsmidzināms gels

Hedrin® ONCE izsmidzināmais gels ir šķidrs gels viegli izsmidzināmā veidā.

Ērti lietojamais izsmidzinātājs noklāj galvu un matus ar šķidro gelu arī grūtāk pieejamās vietās. Hedrin® ONCE izsmidzināmais gelsefektīvi  iznīcina galvas utis un gnīdas.

Tas darbojas fizikālā veidā, utis pārklājot un nosmacējot. Satur PenetrolTM, kas veicina gela iesūkšanos oliņās, lai tās efektīvāk iznīcinātu. Gelu var lietot cik bieži vien nepieciešams, jo neveidojas utu rezistence pret preparātu.  

Hedrin šķīdums 100ml

 Hedrin® šķīdums, kas satur 4% dimetikona, iznīcina galvas utis un to oliņas.

Dimetikons nav ķīmiska inde, tas darbojas fizikālā veidā, utis pārklājot un nosmacējot.

Pārējās sastāvdaļas ir ciklometikons 5. Ciklometikons 5 ir nesējviela, kas pēc uzklāšanas iztvaiko, tādējādi aiz sevis atstājot tikai dimetikonu, kas iznīcina utis.