Viens bez otra - nu ne kā!

Viens bez otra - nu ne kā!

17. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribētos šoreiz parunāties par to, kā tad ir mūsmājās ar māsas un brāļu draudzību!

Viss droši vien aizsākās, kad mēs vecākajam dēlam stāstijām, ka mazākos vienmēr jāciena, un dažkārt ir jāpieņem viņu neapdomīgās izdarīšanās.

Gaidot jaunāko atvasīti, lielais brālis ar to sačubinājās, caur manu punci. Un tur arī viss aizsākās, brāļa un māsas kontakts. Jauna draudzība uz mūžu. Brālis izmantoja jebkuru brīvo brīdi, lai parunātu ar bēbeni.

Un tad jau sekoja pirmā satikšanās klātienē, pirmās reālās bučas un apskāvieni. Lielais brālis nu ir kļuvis par māšuka aizstāvi un nedarbu komponjonu. Un ir lepns par to!

Viņi ir viens vesels, lielais brālis dažkārt vēlas kļūt par mazuli,lai izjustu, kā ir būt atkal mazam, jo māsa tak ir bēbis. Ja jau māsa šūpojas, tad es arī varu!

Brālis mums ir lielais skolotājs, kas māsai pastāsta visu par dabu, par kukaiņiem, dzīvniekiem u.c lietām. Viņi, kad ir pie dabas dodas, savās ekspedīcijās. Un teikšu, viņa cītīgi arī uzklausa brāļa sacīto. Un grib visu atdarināt.

Un man prieks, ka abus aizrauj kopīgas nodarbības...Viņi grib darīt visu kopā, vai tā ir šāda veida braukšana...

vai zīmēšana kopīga, vai arī māsa kā papagailis grib atdarināt brāļa lasīšanu, tad māsa paņem grāmatu un velk līdzi mazo pirkstu un boksterē :) Vai nav lieliski, ka viņi visu dara saticīgi un mīļi kopā?

Un, kad brālis ir dārziņu gaitās, tas agrāk bija māšukam liels pārdzīvojums, staigāja pa dzīvokli un meklēja ,kur palicis. Bet kad atgriezās vakaros mājās bija skaļi spiedzieni un prieki par atkal satikšanos.

Bet nu ir atradusi risinājumu, pārkārto brāļa drēbju skapi,u n grib vilkt mugurā brāļa drēbes, laikam šādā veidā viņa sajūt brāļuku blakus sev :) Nekas, ka jaka 3x lielāka, bet toties smaids līdz ausīm par padarīto ...

Protams, neiztiek bez kaut kādiem minī kašķiem, tas vairāk vakaros, kad brālis ir noguris no dārziņa, bet tas tik tiešām notiek tik ļoti reti, ka nepievēršam tam uzmanību. Jo viņi tomēr ir nešķirami. Viens par otru pārdzīvo.

 

Un kā ir Jūsu mājās? Droši vien arī Jums ir tik pat saliedēta draudzība.