Vecāki: Rindā uz bērnudārzu stāv pat skolēni

Vecāki: Rindā uz bērnudārzu stāv pat skolēni

01. Oct 2010, 08:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki saskata vairākas nepilnības noteikumu projektā, kas mainīs bērnu reģistrāciju un uzņemšanu Rīgas bērnudārzos, taču kopumā uzskata, ka noteikumi varētu būtiski sakārtot rindu.

 

Biedrības "Vecāki par izglītību" valdes locekle Silvija Titova portālam TVNET sacīja, ka jaunie noteikumi varētu rindu krietni samazināt un sakārtot, taču uzsvēra, ka vecāki ir neapmierināti ar noteikumos paredzēto Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta novērošanas funkciju. "Rindas ir jāuzrauga un jākontrolē," Titova sacīja.

 

Pēc viņas teiktā, patlaban lielākā atbildība par rindām ir uz bērnudārzu vadītāju pleciem, taču tas būtu jādara departamentam. "Paredzēts ir tā: ja departaments grib - tas novēro, ja negrib - nenovēro," vecāku pārstāve teica un klāstīja, ka biedrība darīs visu iespējamo, lai to mainītu. 

 

"Rinda ir jāaktualizē un jāuzrauga," viņa uzsvēra un pastāstīja, ka patlaban rindā neskaita vis katru bērnu, bet gan katru tā reģistrāciju. Tādējādi - ja bērns reģistrēts rindā piecos dārziņos, tad rindā parādās, ka reģistrēti pieci bērni.

 

Ja rindu sakārtotu, tajā noteikti neatrastos 6800 bērnu, sacīja Titova un piebilda, ka patlaban informācija rindā ir ļoti novecojusi. Neaktualizētie dati liecina, ka rindā uz bērnudārzu atrodas pat bērni, kuriem jāiet jau skolā.

 

Vēl vecāki ir neapmierināti ar noteikumu projektā paredzēto, ka dārziņos bērniem ar īpašām vajadzībām varēs uzņemt arī tā dēvētos parastos bērnus, piemēram, brāļus un māsas. "Tie bērnudārzi jau ir paredzēti mazuļiem ar īpašām vajadzībām. Ja viņu vietas aizpilda "normālie" bērni, viņiem šo vietu skaits samazinās," Titova teica. 

 

Kopumā vecāki topošos noteikumus vērtē pozitīvi. "Tie ir daudz pozitīvāki un saturīgāki par iepriekšējiem," viņa sacīja un atzina, ka noteikumu projektā jau ir iekļauti vairāki vecāku priekšlikumi.

 

Santa Kvaste, TVNET

09. Jan 2010, 23:13

Es no šī visa neko nevaru izprast, jo mēs piemēram bijām pieteikušies uz 2010.gada septembri, bet man jau zvanīja janvārī un prasīja, vai esam gatavi nākt////tas laikam ir tikai lauku rajonos.....😀😀😀>😀

mamma27 mamma27 08. Jan 2010, 16:23

Nu šobrid tiešām neko tur nevar saprast. .........Mēs ar cītīgi gaidam aprīli,kad pēc pārrģistrēšanās varbūt būs kaut kāda sajēga tiksim no septembra dārziņā vai nē.